Anya-lánya párharc volt a női vízilabda-bajnokságban

2022. február 16. – 22:02

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este az UVSE a III. kerületi TVE csapatával játszott, és a női ob I.-es bajnoki mérkőzést végül az újpestiek nyerték meg 13-4-re. Az összecsapás különlegessége az volt, hogy medencébe szállt anya és lánya is, méghozzá egymás ellen.

Az újpestieknél játszott a mindössze 15 éves Lendvay Zoé, míg a III. kerületieknél édesanyja, a 38 éves Kisteleki Dóra szerepelt. Az U15-ös Európa-bajnok Lendvay a mérkőzés előtt egy videóban beszélt arról, hogy édesanyja direkt csak azért ugrik majd a vízbe, hogy pár percig egymás ellen játsszanak, és előre megbeszélték, hogy fogják is majd egymást. Lendvay a videóban arról is beszélt, hogy édesanyja elég jó hozzá képest, de elképzelhető, hogy ő is kicsit fél tőle.

A Kisteleki család az elmúlt évtizedekben egyébként kisebb sportdinasztiává nőtte ki magát, hiszen a világbajnok Dóra édesapja az a Kisteleki István, aki korábban NB I.-es labdarúgó volt, majd edzőként irányította az MTK-t, az Újpestet és a Vasast is, később pedig az MLSZ elnöke lett. Éppen abban az időszakban, amikor a Fradit a másodosztályba száműzték. Dóra mellett egyébként két testvére, Hanna és Orsolya is profi vízilabdások.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!