Lesz magyar induló a pekingi téli paralimpián, Dumity Richárd szabadkártyát kapott

2022. február 15. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elfogadta a Magyar Paralimpiai Bizottság szabadkártya-kérelmét, így lesz magyar parasportoló a pekingi paralimpián: hazánkat a 25 éves Dumity Richárd képviseli majd.

Az alpesi síző az idei szezonban több nemzetközi versenyen, köztük világbajnokságán is összemérhette tudását a sportág legjobbjaival, a 2021-ről 2022-re halasztott lillehammeri vb-n 16. lett óriásműlesiklásban a 31 fős mezőnyben. Dumity eredeti célkitűzése a 2026-os milánói téli játékokon való szereplés volt, ám magabiztos teljesítményének köszönhetően már Kínában is paralimpiai résztvevővé válik, áll a Magyar Paralimpiai Bizottság közleményében.

Dumity háromévesen, egy baleset következtében kényszerült kerekesszékbe. Derék alatti bénulása ellenére már gyermekként több sportágat kipróbált, így ismerkedett meg a handbike-kal és a monosízéssel. Sportba vetett szeretete és hite az évek alatt sem hagyott alább, sőt a sportolás mindennapjainak jelentős részévé vált.

A XIII. Téli Paralimpiai Játékokat március 4. és 13. között rendezik meg Pekingben. Hazánk immáron ötödik alkalommal képviselteti magát a téli játékokon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!