Négy éve hajszálnyival csúszott le az aranyéremről a francia jégtáncpáros, most világrekorddal nyert

2022. február 14. – 10:32

Négy éve hajszálnyival csúszott le az aranyéremről a francia jégtáncpáros, most világrekorddal nyert
A Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron páros világrekorddal lett olimpiai bajnok jégtáncban – Fotó Wu Wei/Xinhua/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A pekingi téli olimpián a műkorcsolyázás nemcsak Kamila Valijeva doppingügyéről szól, hanem a jobbnál jobb pontszámokról is, Nathan Chen világrekordja után a párosok jégtáncversenyében is megdőlt a világcsúcs. A francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron kettős régóta üldözött álmát érte el az aranyéremmel.

A francia páros már eddig is szinte verhetetlen volt jégtáncban, nyertek négy világbajnoki címet, 2015 és 2019 között pedig sorozatban öt Európa-bajnoki címet gyűjtöttek be. Négy évvel ezelőtt Phjongcshangban is nagy esélyesek voltak, de lehetetlenül kis különbséggel, 79 századponttal lecsúsztak az aranyról.

A jégtánc Pekingben is szoros versenyt hozott, a franciák ugyan világrekordot állítottak fel már a rövid program során is, de csak két ponttal vezettek az orosz Viktorija, Szinicina, Nyikita Kacapalov páros előtt, és amerikai Madison Hubbell, Zachary Donohue is négy ponton belül volt.

A hétfői kűröket is látványosabb hiba nélkül hozta le mindhárom páros, a franciák alig maradtak el világrekordjuktól, 136,15 pontot kaptak. Az oroszok 131,66, az amerikaiak 130,89 pontos kűrt futottak, így megmaradtak a különbségek, és nem változott a végső sorrend. Papadakis és Cizeron az arany mellett azért még egy világcsúcsot is elért, az összpontszámuk, a 226,98, a valaha volt legmagasabb.


Eredmények, jégtánc:
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 226,98 pont
2. Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (Orosz Olimpiai Bizottság) 220,51
3. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 218,02

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!