Mostantól már nem lepődhetünk meg, ha valaki tigrisjelmezben versenyzik az olimpián

2022. február 14. – 11:16

Mostantól már nem lepődhetünk meg, ha valaki tigrisjelmezben versenyzik az olimpián
Lucile Lefevre tigrisjelmezben hagyta abba karrierjét az olimpián – Fotó: Koji Ito/Yomiuri Shinbun/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A téli olimpia kevéssé tradicionális számai, mint a snowboard vagy a síakrobatika profizmusa ellenére megőrzött egy sereg olyan dolgot, amelyek miatt még mindig azt hihetjük, hogy ezek a sportágak még inkább a szórakozásról szólnak, mint az eredményekről.

Most ezt a képet erősítette a francia Lucile Lefevre, aki valószínűleg az olimpiák történetének első tigrisjelmezes fellépését mutatta be. Lefevre először slopestyle-ban indult, és ott Kozuback Kamillát megelőzve a 27. lett. A Lefevre csalódásként élte meg szereplését, és futamai után bejelentette, hogy az olimpia után visszavonul.

Hétfőn ennek tudatában vett részt a big air selejtezőjén, és a válogatott felszerelését tigrisjelmezre cserélve csúszott le, és egy teljesen szimpla ugrással fejezte be a versenyt. Lefevre sérülten vállalta a szereplést, ezért is dönthetett úgy, hogy akkor legalább bohóckodik egy kicsit. A 30 fős mezőnyben végül a 29. lett, mert egy amerikai deszkás visszalépett a selejtező előtt.

Lefevre csúszása után a deszkáját is megmutatta, és a rajta lévő feliratokkal a családjának üzent. „Szeretlek, köszönöm” – szólt a felirat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!