Nagy nyomást raktak a favoritra, de Odermatt elbírta, övé az óriásműlesiklás aranya

2022. február 13. – 09:22

Nagy nyomást raktak a favoritra, de Odermatt elbírta, övé az óriásműlesiklás aranya

Másolás

Vágólapra másolva

A váratlanul lezúduló hó miatt egy órával később kezdődött a téli olimpián a férfiak óriásműlesiklásának második futama. Írtunk már róla, műhóra készültek a versenyzők, az őket kiszolgáló személyzet, a valódi hó nagy meglepetést okozott mindenkinek.

A svájci Marco Odermatt akkora favorit volt, hogy a fogadóirodák a vereségére magasabb oddsot adtak, mint a sikerére. A világkupa sorozatban fölényesen vezető Odermatt az első futamot megnyerte, de csak 4 századdal az osztrák Brennsteiner előtt, így minimális előnnyel várhatta a másodikat.

A második futamban a szlovén Zan Kranjec félelmetes sebességgel ment, és a nyolcadikról helyről az élre vágtatott. Az őt követő hat versenyző megközelíteni is alig tudta őt, az osztrák Feller és az olasz De Aliprandini túl sokat kockáztattak, és kiestek. A második futamban Brennsteiner már a pálya olyan részén hibázott, amikor csak be kellett volna csúsznia a biztos bronzéremért, és 2014 után ismét érmes pozícióból esett ki egy megmagyarázhatatlan hibával.

A 24 éves Odermattnak 78 század előnye volt Kranjeccel szemben, és ilyen nyomás alatt már rég versenyzett. Az előnyéből el is adott a pálya középső részén, az alsó szakaszt viszont olyan jól és lendületesen síelte meg, mint a kihívója, és végül 19 századot megőrzött az előnyéből, amivel élete legnagyobb sikerét érte el. A svájciaknak jól megy, Beat Feuz megnyerte a lesiklást, míg Lara Gut a nőknél a szuper-G-t.

A diósgyőri Kékesi Márton a 34. helyen végzett, az izraeli színekben versenyző Szőllős Barnabás a 22. helyen zárt.

Vasárnap rendezték a férfi 4x10 kilométeres sífutóváltó versenyét is, és az oroszok több mint egy perccel megverték a norvégokat, már az első váltás után tetemes különbség alakult ki a két nemzet között. Az oroszok 42 éve vártak erre az első helyre.

  • A győztes váltó: Alekszej Cservotkin, Alekszander Bolsunov, Gyenyisz Szpicov, Szergej Usztyugov.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!