A jamaicai DJ nagyon vigyázott a kapukra a sípályán, nehogy nekimenjen egynek is

2022. február 13. – 11:34

A jamaicai DJ nagyon vigyázott a kapukra a sípályán, nehogy nekimenjen egynek is
Benjamin Alexander célba ért – Fotó: Joe Klamar/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A férfi óriásműlesiklás aranyérmét a svájci Marco Odermatt emlékezetes versenyben nyerte, az utolsó helyen a jamaicai Benjamin Alexander végzett, aki a győztestől 1 perc 9 másodperccel maradt le. Mivel sokan kiestek a 89 indulóból, ezzel a 46. helyet kaparintotta meg, és nagyon vigyázott arra, hogy tisztes távolságból kerülje ki a kapukat, nehogy nekimenjen egynek is. Kellemes tempóban, békésen csúszott le, a kikapcsolódását maximum a hóesés zavarta meg.

Ahogy a közvetítésben is elhangzik, 33 éves korában látott először havat Alexander, aki civilben DJ egyébként, aztán a fejébe vette, hogy eljut egy olimpiára. 38 évesen pedig be is mutatta a tudását a Londonban született, de Jamaicában élő Alexander. Az egy hellyel előtte levő indiai Arif Khantól is 14 másodpercet kapott az első, és 15 másodpercet a második futamban.

Az olimpián fontos a részvétel, ezt tudjuk az alapító, Pierre de Coubertin óta, a téli olimpián különösen fontos volt egzotikus országok részvétele, az 1988-ban versenyző jamaicai bobnégyesről még filmet is készítettek. Ma már sokkal szigorúbb a szabályozás, a kvótaszerzés pedig nem egyszerű. Az első futamban második helyen beérő osztrák Brennsteiner például csak a kvóták újraosztásával vehetett részt az olimpián.

Az egyenlítő guineai úszó, Eric Moussambani 2000-ben annak köszönhette hírnevét, hogy 100 gyorson nagy küzdés után valahogy célba ért. Négy éve magyar színekben indulhatott Elisabeth Swaney, elég nagy megrökönyödést keltett, amikor a félcsőben trükkök nélkül fejezte be a pályát, és örült, hogy egyáltalán teljesíteni tudta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!