Fociból lopott fejessel parádézott a svéd hokis az olimpián

2022. február 10. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az, hogy a hokiban a korcsolyával futballhoz hasonlóan rugdossák a korongot, mindennapos dolog. Az is előfordul, hogy a kapusok fejjel védenek ki lövéseket, de olyan fejelést, amit a svéd Max Friberg mutatott be a téli olimpián, még biztosan nem sokat láttak a jégpályán.

A svéd-lett meccs második harmadának közepén egy a levegőbe felemelt passz közeledett Friberg felé, aki nem kesztyűvel vagy bottal próbálta meg lehúzni, hanem mint egy szögletnél, vagy bedobásnál a futballban, felugrott és fejjel pöckölte tovább a korongot. A mozdulat remek és egyedi volt, de túl sokat nem ért vele, a lettek gyorsan lefülelték a korongot.

Friberg a svéd Expressennek azt mondta, hogy szereti a focit, szokta is nézni, de spontán ötlet volt tőle a fejes. Azt sajnálta, hogy a passzra nem érkezett csapattársa, Nordström.

A szerdán induló hokitornán a svédek az első csoportmeccsüket játszották Lettország ellen, amelyet 3-2-re megnyertek. Ebben a csoportban szerepelnek még a finnek és a szlovákok is, az ő meccsüket Finnország nyerte 6-2-re.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!