Megrúgta, megpofozta a macskáját a francia futballista, több szponzor vissza is lépett

2022. február 9. – 21:00

Másolás

Vágólapra másolva

Megrúgta, megpofozta a macskáját Kurt Zouma, az angol bajnokságban szereplő West Ham United francia futballistája, aki pénzbüntetést kapott a csapattól, írja a Guardian, de a kezdőben számolt vele az edző a következő meccsen, ami tovább borzolta a kedélyeket.

A francia hátvédet egy ismerőse vagy családtagja videózhatta le, miközben az otthonában elég durván elbánt a macskájával, a felvétel szerint ledobta az állatot, és még a levegőben belerúgott, majd később pofon is vágta. (A videót meg lehet nézni itt, de nem túl kellemes élmény.)

A macskái (kettő is volt neki) egy brit állatvédő szervezethez kerültek, a klub egyik szponzora, a Vitality pedig visszalépett a csapat támogatásától, és a Zoumát külön támogató Adidas is közölte: felbontják a francia védővel kötött szerződésüket. A csapatot szponzoráló Heineken és Umbro azonban továbbra is támogatja a csapatot, de Zouma tettét ők is elfogadhatatlannak tartják.

Kurt Zouma – Fotó: GLYN KIRK / AFP
Kurt Zouma – Fotó: GLYN KIRK / AFP

Klubja a felvétel nyilvánosságra kerülése után a szerződéseikben szereplő lehető legmagasabb összegre büntette a játékost, ami két heti bérének elvonását jelentette, ezt a csapat állatvédő szervezeteknek adja. Viszont David Moyes vezetőedző a következő meccsen a kezdőbe rakta az egyébként minőségi játékosnak számító Zoumát. Sadiq Khan, London polgármestere és Becky Thwaites, a brit nemzeti állatvédő szervezet vezetője csalódottságukat fejezték ki Moyes döntése miatt. Az edző azt mondta, a klub megbüntette a játékost, az ő dolga viszont az, hogy a lehető legjobb kezdőcsapatot állítsa össze, aminek Zouma is része. A West Ham egyébként nagyszerű szezont fut az angol ligában, komoly vetélytársa a BL-t érő helyekért folyó versenyben a nála sokkal tehetősebb csapatoknak.

Zouma ellen egy állatvédő szervezet petíciót indított, szigorúbb felelősségre vonást követelve. Az essexi rendőrség nyomozást indított az ügyben. Zouma az eset után arról beszélt, tudja, hogy nincs bocsánat a tettére, de ő mégis elnézést kér, soha többé nem fog előfordulni ilyesmi, és korábban sem volt jellemző rá ez a magatartás, elszigetelt esetről van szó, mondta. A bajnoki meccsen, amikor Zouma ütközött az ellenfél egyik játékosával, és a lábát fájlalva a földre terült, akkor a közönség egy része azt kezdte skandálni, hogy „ezt érzi a macskád is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!