A világ legerősebb rövid programját mutatták be a férfi műkorcsolyázóknál

2022. február 8. – 07:09

A világ legerősebb rövid programját mutatták be a férfi műkorcsolyázóknál
Nathan Chen világrekordot állított fel a férfi műkorcsolyázók rövid programjában – Fotó: Sebastien Bozon/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az talán nem akkora meglepetés, hogy a pekingi téli olimpia férfi műkorcsolya-versenyében világrekord született, de ezt inkább várták a kétszeres bajnok Hanju Juzurutól, mintsem Nathan Chentől.

A japán Hanju már négy éve is az olimpia egyik legnagyobb sztárja volt, és most is nagy figyelem övezi, főleg, miután bejelentette, hogy a legnehezebbnek számító ugrással, a négyfordulatos axellel is megpróbálkozik majd az olimpián, amit csak ő tud, de világversenyen még ő sem csinálta meg. Egyelőre viszont nem az elképzelései szerint alakultak a dolgok. A rövid program után csak a nyolcadik helyen áll 95,15 ponttal. A japán műkorcsolyázó programja elején rontott el egy négyfordulatos salchow-t, amivel körülbelül tíz pontot veszített. Később azt nyilatkozta, hogy a formájával semmi gond nincs, ugrásánál egy jéghiba miatt hibázott, megakadt, és csak egy egyfordulatos ugrást tudott végrehajtani.

Az amerikai Chen viszont tökéletes kűrt futott, és minden idők legmagasabb pontszámát, 113,97-et kapott rövid programjára, amelybe négyfordulatos flipet, tripla axelt is tett, és egy négyfordulatos lutz, tripla toe loop kombinációjára is jó pontszámokat kapott. A korábbi rekordot egyébként éppen Hanju tartotta 111,82-vel.

„A legutóbbi olimpián egyik rövid programom sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, és végre lehetőséget kaptam arra, hogy úgy korcsolyázzak, ahogy szerettem volna. Ez igazán nagyszerű érzés, nagyon sokat jelent” – nyilatkozta Chen, aki korábban a csapatversenyben is szerepelt már.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!