Dennis Rodman lánya a legjobban kereső női focista Amerikában

2022. február 6. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

1,1 millió dolláros fizetésével Trinity Rodman lett az amerikai profi női fociliga (NWSL) legjobban fizetett játékosa, írja a Grio. Trinity a többszörös NBA-bajnok kosárlegenda, Dennis Rodman lánya. A 4+1 éves szerződésével Rodman nemcsak megdöntött minden eddigi rekordot, hanem azt is jelzi, hogy egyre nagyobb pénzek mozognak az amerikai női fociban.

A Washington Spirit 19 éves játékosa szabályosan berobbant a női futballba. Már a főiskola előtt hatalmas sikereket ért el, hiszen a SoCal Blues játékosaként öt éven át veretlenek maradtak. Egyetemre a UCLA-re jelentkezett, de végül meggondolta magát, és bátyját követve inkább a Washington State Egyetemre jelentkezett. Ott azonban egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára, mert a Covid mellett elmaradt a komplett szezon.

Így egyetlen egy egyetemi mérkőzés nélkül jelentkezett a draftra, ahol minden idők legfiatalabb játékosaként, a második helyen választotta ki magának a Washington Spirit mindössze 18 évesen. Élete első profi meccsén rögtön gólt szerzett, majd ő lett az év újonca és bekerült az év csapatábai is. Nemrég pedig meghívták a felnőtt válogatott edzőtáborába is.

Trinity Dennis Rodman második feleségétől született, ahogy bátyja, DJ is. DJ Rodman 2019 óta kosarazik a Washington State-ben, és az idei szezonban kezdett el rendszeresen játszani a Cougarsben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!