Negatív lett Liu Shaoang koronavírus-tesztje, csatlakozhat a válogatotthoz a téli olimpia helyszínén

2022. február 2. – 21:32

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt héten mi is megírtuk, hogy az olimpiai-, világ-, Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoangnak pozitív lett a koronavírus-tesztje, így akkor nem utazhatott ki Pekingbe társaival a téli olimpia helyszínére. A megérkezése után, február 2-án azonban már negatív tesztet produkált így csütörtöktől már csatlakozhat a magyar válogatotthoz és edzhet, írja az MTI.

Gundel Takács Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kommunikációs igazgatója szerdán közölte az az MTI-vel, hogy Liu Shaoang, valamint a kínai fővárosba vele együtt érkezett Gyulay Zsolt MOB-elnök, Vékássy Bálint főtitkár, Fábián László sportigazgató és Tóth Szabolcs csapatorvos egyaránt negatív PCR-tesztet adott a pekingi repülőtéren, így valamennyien elhagyhatják a szállodai szobájukat.

Liu Shaoang, valamint testvére, a szintén olimpia bajnok Liu Shaolin Sándor és az Amerikában született, olimpia ezüstérmes John Henry Krueger is mind az öt számban (500, 1000, 1500 méter, férfi és vegyesváltó) nevezve van az olimpiára. A téli olimpia február 4-én kezdődik Pekingben, már másnap a mixváltóban érdekelt Magyarország, amelynek Liu Shaoang állandó résztvevője volt a kvalifikáció alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!