A spanyol élvonalba adta el legjobb gólvágóját a Fradi

2022. január 31. – 23:07

A spanyol élvonalba adta el legjobb gólvágóját a Fradi
Myrto Uzuni, a Fradi játékosa ünnepel, miután megszerezte csapata második gólját az FC Prishtina elleni mérkőzésen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójának visszavágó mérkőzésén Pristinában 2021. július 13-án – Fotó: Valdrin Xhemaj / MTI / EPA

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol élvonalban szereplő Granada futballcsapatához igazolt Myrto Uzuni, a Ferencváros elmúlt éveinek leggólerősebb játékosa, közölte a magyar bajnok klub honlapján. A Fradi közleménye szerint a 22-szeres albán válogatott játékos egy magyar bajnoki cím, egy-egy BL- és El-csoportkör után távozik.

A klub összesítése szerint a 2020 júliusában megszerzett Uzuni 67 tétmeccsen szerepelt a Fradiban, összesen 36 gólt és 14 gólpasszt szerezve. A 2020-21-es idényben a norvég Tokmac Nguennel holtversenyben 15 góllal zárt az idényt, a mostani szezonban pedig 30 meccsen 21 gólnál jár, ez 8 találattal több, mint a második legeredményesebb Fradi-játékos, Ryan Mmaee.

Uzini piaci értékét 3,5 millió euróra, vagyis bő 1,2 milliárd forintra teszi a Transfermarkt szakportál. Az átigazolás összegét ugyanakkor – egyelőre – nem hozták nyilvánosságra.

Uzuni akár már vasárnap is bemutatkozhat új csapatában, a spanyol bajnokság 14. helyén álló Granada február 6-án a Real Madridhoz látogat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!