Újabb 34 koronavírus-fertőzöttet találtak Kínában a téli olimpiára érkezettek között

2022. január 30. – 07:14

Másolás

Vágólapra másolva

Kína újabb 34 Covid-fertőzésről adott hírt jelentett a téli olimpiára érkezett beutazó légi utasok és a zárt rendszeren, a „buborékon” (closed-loop system) belül már jelenlévők között. A 34-ből 16-an sportolók vagy az olimpiai csapatok tisztviselői – írja a Bloomberg a pekingi olimpiai szervezőbizottság vasárnapi közleménye nyomán.

Utasok érkeznek a buborékon belül lévő pekingi vasútállomásra – fotó: Jewel Samad / AFP
Utasok érkeznek a buborékon belül lévő pekingi vasútállomásra – fotó: Jewel Samad / AFP

A cikk felsorolása szerint 23 Covid-fertőzés volt az érkező légi utasok között, ebből a 23-ból 13 a sportolók vagy csapattisztviselők kategóriájába tartozott, míg további 10 fertőzés az „érdekeltek” kategóriájába tartozott. A többi 11 új fertőzés a zárt rendszerben történt, ebből 3 a sportolók vagy csapattisztviselők kategóriájából, a többi az „érdekeltek” csoportjából származott.

Az érdekeltek közé tartoznak a közvetítési munkatársak, a nemzetközi szövetségek tagjai, a marketingpartnerek személyzete, az olimpiai és paralimpiai családtagok, valamint a média és a munkaerő munkatársai.

A Bloomberg hivatalos adatokon alapuló számításai szerint a téli olimpián részt vevő személyek összesített Covid-fertőzése 211-re emelkedett január 4. óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!