Az izlandi kézikapitány az embertelen budapesti körülményekkel magyarázta sztárjuk sérülését, a szervezők szerint ők nem hibáztak

2022. január 28. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az izlandi férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gudmundur Gudmundsson szerint az egyik legjobb játékosuk, Aron Pálmarsson „az embertelen körülmények miatt” szenvedett vádlisérülést a jelenleg is zajló, magyarországi rendezésű Európa-bajnokságon. Gudmundsson a legutóbbi, Montenegró ellen 10 góllal megnyert meccsük után az izlandi sajtónak azt nyilatkozta Pálmarsson sérüléséről, hogy:

„Ez annak a következménye, hogy bezárták és nem hagyhatta el a szobáját. Sajnos azt kell mondjam, embertelenek itt a körülmények. Néha előfordulnak ilyen dolgok, reméljük a legjobbat, reméljük, nem súlyos a sérülés.”

Korábban az izlandi válogatott több tagja, köztük a volt Veszprém-játékos Pálmársson is elkapta a koronavírust, így karanténba kényszerültek. Pálmársson a sérülése miatt csak pár percet tudott a pályán tölteni, de a társai nélküle is simán győztek Montenegró ellen.

Az Európa-bajnokság magyar szervezői a Telex megkeresésére azt válaszolták, hogy a január 25-i tesztek után újabb pozitív eseteket regisztráltak az izlandi válogatottnál. A szervezők szerint az izlandiak ezután kértek néhány spinning kerékpárt a karanténba kényszerült játékosaik számára. „Pontos igényt nem fogalmaztak meg, csak hogy annyira lenne szükségük a karanténba került játékosok átmozgatására, amennyi rendelkezésre áll. A szálloda a helyszínen rendelkezésre álló eszközöket azonnal az izlandi csapat rendelkezésére bocsátotta, a további igényüket január 27-re tudták volna leszállítani, amire viszont már nem tartottak igényt” – írták.

Gudmundur Gudmundsson, az izlandi válogatott szövetségi kapitánya 2022. január 16-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Gudmundur Gudmundsson, az izlandi válogatott szövetségi kapitánya 2022. január 16-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI

A szervezők közlése szerint másnap, január 26-án negatív visszajelzést kaptak az izlandi csapattól, akik a túl szigorú Covid-szabályokat sérelmezték. „A játékosaikra vonatkozó karanténkötelezettséget nem a szervezők szabják meg, hanem a magyar hatóságok, attól eltérni nem lehet. Minden csapatot tájékoztattunk, hogy pozitív esetben az izolált játékosok nem hagyhatják el szobájukat, ezt mindenki elfogadta. Minden izolált játékos szobaszervizes kiszolgálásban részerült, vagyis napi háromszori étkezést kaptak. A karanténkötelezettség alól való mentesülésről a hatályos jogszabályok betartásával együtt minden esetben az EHF rendelkezik” – írták a szervezők.

Hozzátették, az Eb ideje alatt a szervezőbizottság mindent megtett annak érdekében, hogy az izlandi válogatott kéréseit is teljesítsék. Korábban például egy nap alatt elintézték nekik, hogy egyágyas szobákat kapjanak.

Azt is írták: a középdöntős csapatok a nemzetközi szövetség elvárásait meghaladó figyelemben részesülnek a budapesti szállodákban. „Az omikron vírusvariáns terjedésére is reagálva a szállodában olyan körülményeket alakítottak ki, hogy a csapatokon kívül az Európa-bajnokság ideje alatt ott más vendégek nem tartózkodnak, így a csapatok elkülönülve tudnak étkezni és közlekedni” – válaszolták a szervezők a Telex kérdésre.

Az izlandiak péntek délután a norvégok ellen játszanak az ötödik helyért az Európa-bajnokságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!