Éleződik a feszültség a Hertha vezetése és a drukkerek között

2022. január 28. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt héten hazai pályán esett ki a Német Kupából a Hertha a helyi rivális Union Berlinnel szemben, majd vasárnap este a Bayern Münchentől kapott ki hazai pályán 4-1-re. A két kudarc között a szurkolók egy nem nyilvános edzésen látogatták meg a csapat játékosait, és durva hangnemben közölték velük elégedetlenségüket.

Erről a Hertha adott ki közleményt csütörtökön, amiben azt is tudatták, hogy a drukkerek semmilyen nyilvános bocsánatkérésre nem hajlandóak a tettük miatt. A Hertha vezetői úgy érveltek, hogy a kritikát elfogadják, de az ultrák átléptek egy határt azzal, hogy betörtek az edzőpályára egy fontos meccs előtt, és inzultálták a játékosokat.

A Hertha november végén menesztette Dárdai Pált, az új edző, Tayfun Korkut irányításával sem érkezett meg a várt fellendülés, és a 13. helyen állnak a Bundesligában. Korkuttal két győzelem mellett két döntetlen és négy vereség a klub mérlege.

A kupakiesés azért érintette érzékenyen a drukkereket, mert a városi rivális jutott a legjobb nyolc közé. Az Union már az előző szezonban is lényegesen jobban szerepelt a Herthánál, a hetedik helyen zárt, míg a Hertha a 14. helyen. Most az Union a negyedik és a Bajnokok Ligájáért harcol, míg a Hertha a 300 millió eurós befektetés ellenére is csak szenved, és a kiesés ellen küzd.

A Hertha játékosa Dárdai Pál középső fia, Márton, aki a Bayern ellen kezdőként kapott lehetőséget, és az 58. percben lecserélték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!