Nekifutott a tizenegyesnek, kapuba rúgta a labdát, a bíró rögtön elvette a találatot

2022. január 20. – 14:56

Nekifutott a tizenegyesnek, kapuba rúgta a labdát, a bíró rögtön elvette a találatot
A játékvezető a gól ellenére jelezte, nincs folytatás, vége a párharcnak – Fotó: Jürgen Fromme/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kialakult a Német Kupában a legjobb nyolc mezőnye szerda este, négy első és négy másodosztályú csapat várhatja a negyeddöntő sorsolását. A Bayern München és Dortmund is kiesett már, Sallai Roland csapata, a Freiburg és a három magyar légióssal (Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik) rendelkező Lipcse is versenyben van még.

  • A még érdekelt csapatok: Bochum, Freiburg, RB Leipzig, Union Berlin, Hamburg, St. Pauli, Karlsruhe, Hannover.

A kupaforduló legérdekesebb jelenetét Kölnben láthattuk. A Köln a Hamburgot fogadta, a hosszabbításban sem dőlt el a mérkőzés (1-1), ezért jöhetett a tizenegyespárbaj. A Köln ötödik rúgója Florian Kainz volt, a vendégcsapat 4-3-ra vezetett. Az osztrák játékos nekifutott a labdának, ami elég furcsa ívet vett, de bejutott a kapuba. Kainz lendülete nem tört meg, a játékvezető ennek ellenére érvénytelenítette a találatot. Ami egyúttal azt is jelentette, hogy a küzdelem véget ért, a Hamburg jutott tovább.

A visszajátszás mutatta meg, hogy először a kitámasztó és megcsúszó lábával ért a labdához, utána pedig a másikkal, a jobbal, amivel elrúgta. A kettős érintést Schlager játékvezető rögtön kiszúrta, ezért jelezte határozottan, hogy szabálytalanul jutott a kapuba a labda.

Kainz már indult vissza, amikor a bíró sípolt, a hamburgi játékosok sem értették, mi történt, a játékvezető pedig vigasztalta a megcsúszó Kainzot. A negyeddöntőket március elsején és másodikán játsszák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!