Vereséggel kezdett a Fradi új edzője, a Puskás Akadémiától kaptak ki 1-0-ra

2022. január 27. – 22:08

Másolás

Vágólapra másolva

Vereséggel mutatkozott be a Ferencváros új edzője, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov: a Puskás Akadémia 1-0-ra győzte le a címvédőt, a hazaiak gólját a portugál Joao Nunes szerezte, fejesből. A két csapat eredetileg ősszel, a 4. fordulóban játszott volna egymással, az akkor elmaradt meccset pótolták most.

A Fradi több mint 70 percen keresztül emberhátrányban játszott, miután Muhamed Besic a 24. percben megkapta a második sárga lapját, és kiállította a bíró. A bosnyák középpályás csúnyán rácsúszott az egyik felcsúti játékos lábára, ezzel érdemelte ki a kiállítást jelentő sárgát.

A meccs után Csercseszov azt mondta az M4-nek, hogy a félidőben fel kellett emelnie a hangját, hogy megértsék a játékosok, mit vár el tőlük. A vereség nem befolyásolja véleményét a keretéről, csupán időre van még szüksége, hogy összecsiszolódjon a csapattal. Hornyák Zsolt, a Puskás edzője úgy nyilatkozott, hogy „száz százalékig biztos abban”, hogyha nem kerülnek emberelőnybe, akkor is legyőzik az FTC-t.

Győzelmével a Puskás Akadémia egy pontra megközelítette az élen álló Ferencvárost. 17 forduló után a Fradinak 35 pontja van, a második helyen álló Kisvárdának és a harmadik Puskásnak 34-34.

Csercseszovot decemberben nevezték ki a Ferencváros edzőjévé, miután kirúgták a nyáron szerződtetett Peter Stögert. Az 58 éves orosz edző legutóbb hazájának válogatottját irányította, a tavalyi Európa-bajnokság után mondott le. Szerződése a 2023-2024-es szezon végéig szól a Fradival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!