Papucstól a téli kabátig: 41 tételből áll a magyar téli olimpikonok alapfelszerelése

2022. január 26. – 22:27

Másolás

Vágólapra másolva

A pekingi téli olimpiára utazó magyar delegáció tagjait a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) bőségesen ellátja felszereléssel, közel egymillió forint értékű ruhát és kiegészítőket kapnak a csapattagok, írta honlapján a MOB.

Az olimpiákon kötelező egységes ruházatban megjelenni, és ezt mindig az adott ország olimpiai bizottságának kell biztosítania. A MOB a korábbi gyakorlatnak megfelelően a sportágspecifikus versenyruházat kivételével az adott ország éghajlatához és időjárásához alkalmazkodó általános és szabadidős ruházattal látja el az olimpiára utazókat.

A pekingi olimpiára utazó magyarok alapfelszerelése – Fotó: Magyarock/Szalmás Péter
A pekingi olimpiára utazó magyarok alapfelszerelése – Fotó: Magyarock/Szalmás Péter

„Fontos, hogy a Magyar Olimpiai Csapat megjelenésében egységes, felismerhető és beazonosítható legyen a nemzetközi környezetben. Ez vonatkozik az eredményhirdetésekre, az ünnepségekre, az utazásra, a közösségi programokra egyaránt. Ezért az utazótáskától a hátizsákig, az edzőcipőtől, a bakancson, zoknin, pólókon keresztül a melegítőgarnitúrákig, az aláöltözetektől a különböző kabátokig a lehető legszélesebb ruházati palettát biztosítja a MOB a sportolók számára. A termékeken Hungary felirat vagy nemzeti címer, valamint a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos márkája, a Magyarock utal a hovatartozásunkra” – mondta Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

A 41 darabos készletben (itt végigböngészhető) a papucstól a bakancsig, a nagy kerekű táskától a tornazsákig, a pamutpólótól a négyféle dzsekiig minden megtalálható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!