A jól hajrázó franciák a világbajnok dánokat verve jutottak be a kézilabda-Eb elődöntőjébe

2022. január 26. – 23:32

Másolás

Vágólapra másolva

Utolsóként Franciaország jutott be a kézilabda-Európa-bajnokság elődöntőjébe, miután 30-29-re legyőzte a világbajnok Dániát.

A középdöntős csoportban már korábban eldőlt, hogy Dánia ott lesz a legjobb négy között, csak az volt a tét a franciák ellen, hogy melyik ágra kerülnek később. Nagy jelentőséget ennek sem tulajdoníthattak, mert több sztárjukat is pihentették. A francia-dán előtt a csoportkörben a magyarokat legyőző Izlandnak is volt még esélye a továbbjutásra, miután 34-24-re megverte Montenegrót. Izland viszont csak egy francia vereséggel mehetett volna tovább, de a jól hajrázó olimpiai bajnok szertefoszlatta az álmaikat a budapesti MVM Dome-ban.

dán Jacob Tandrup Holm (j) és a francia Nikola Karabatic a kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében – Fotó: Illyét Tibor/MTI
dán Jacob Tandrup Holm (j) és a francia Nikola Karabatic a kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében – Fotó: Illyét Tibor/MTI

A dánok jól kezdték a meccset, három góllal elmentek, és amit kapura lőttek, az sokáig be is ment, Vincent Gerard kapus egy lövést sem tudott védeni húsz percen át az MTI beszámolója szerint. A helyére érkező Wesley Pardinnek is kellett hozzá öt perc, míg hárított. Dánia így a félidőben 17-12-re vezetett.

A második félidőben is jól indult Dánia, de a franciák fokozatosan felzárkóztak, a kapusteljesítményük is feljavult. Négy perccel a meccs vége előtt 28-28 volt az állás, majd két és fél perc múlva először vezetett Franciaország.

A hektikus utolsó perceket jobban bírták idegekkel a franciák, míg a dánok kissé dekoncentrálttá váltak. A kiélezett meccset úgy nyerte meg Franciaország, hogy Gerard négy, Pardin egy lövést védett, szemben Möller nyolc és Landin hat hárításával.

Franciaország így a középdöntő-csoport első, míg Dánia a második helyezettjeként jutott a négy közé, a csoportkörben a magyar érdekeltségű négyest megnyerő Izland pedig az elődöntőről lecsúszva az ötödik helyért mérkőzhet pénteken.

Eredmények, középdöntő, 4. (utolsó) forduló, I. csoport (Budapest):
Franciaország-Dánia 30-29 (12-17)
Horvátország-Hollandia 28-28 (13-15)
Izland-Montenegró 34-24 (17-8)

A végeredmény: 1. (és elődöntős) Franciaország 8 pont, 2. (és elődöntős) Dánia 8, 3. Izland 6, 4. Horvátország 3 (124-136), 5. Hollandia 3 (137-156), 6. Montenegró 2

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!