Egy lépésre van Christian Eriksen a visszatéréstől, hogy aláírja a Brentford szerződését

2022. január 24. – 10:52

Egy lépésre van Christian Eriksen a visszatéréstől, hogy aláírja a Brentford szerződését
Eriksen az Interrel elkezdte az edzéseket, de Olaszországban nem játszhat defibrillátorral – Fotó: Mattia Ozbot/Getty

Másolás

Vágólapra másolva

A tavaly nyári futball-Európa-bajnokságon a pályán összeesett és újraélesztett Christian Eriksen egy lépésre került attól, hogy Angliában folytassa pályafutását. A Brentford ugyanis féléves, plusz egy évvel meghosszabbítható szerződést kínált neki. Az angol élvonal 14. helyén álló klub dán vezetőedzője, Thomas Frank örömmel látná a csapatában.

Ügynöke, Martin Shoots szerint olyan lenne neki egy ilyen szerződés, mintha hazatérne, korábban ugyanis hét szezont húzott le a Tottenham színeiben.

Eriksenre a héten alapos orvosi vizsgálatok várnak, és nemcsak a Brentford orvosai tesztelik, hanem az angol szövetség, valamint a Premier League is delegál szakembereket ebbe a bizottságba.

Az átigazolási időszak ugyan január 31-én lezárul, a klub nélküli Eriksenre ez a határidő nem vonatkozik, így az idő nem sürget senkit. Nem valószínű, hogy február 5-én, a Brentford következő találkozóján már játszhat. Eriksennek beültetett kardioverter-defibrillátora (ICD) van, amivel Olaszországban nem játszhatott, az angol szabályok viszont megengedik a szereplését. Ő lenne az első, aki ilyen beavatkozás után visszatér a pályára.

A 109-szeres válogatott Eriksen álma, hogy a november 21-től Katarban rendezendő világbajnokságon is ott legyen a válogatottban. Nincs benne félelem, az Ajaxnál töltötte az előző napokat, hogy minél gyorsabban visszatérhessen. Dánia az Európa-bajnokságon az elődöntőig jutott, társai érte is küzdöttek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!