Miután a miniállam összes kapusa kidőlt, szigszalaggal barkácsolt mezben küldtek pályára védeni egy mezőnyjátékost az Afrika-kupán

2022. január 24. – 22:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Comore-szigetek futballcsapata történetének legfontosabb mérkőzésére készült, amikor azzal kellett szembesülnie, hogy elfogytak a kapusai. Az Afrika-kupa nyolcaddöntőjében így egy mezőnyjátékost kellett beállítaniuk a kapuba a házigazda Kamerun ellen.

A világranglistán mindössze 132. Comore-szigetek első számú kapusa Salim Ben Boina egy sérüléssel golyózta ki magát a csapatból, amikor pont sikerült kiejteniük Ghánát a tornáról, a válogatott két másik kapusa Mojad Ousszeini és Ali Ahamada pedig pozitív koronavírustesztje miatt volt kénytelen visszalépni a Kamerun elleni meccstől. A két cserekapuson kívül még öt mezőnyjátékos is kihúztak a csapatból.

Kamerun ellen azért nem feltett kézzel álltak ki, az elmúlt napokban az egyik szélsővédőt, mint hétfőn kiderült, Chaker Alhadhurt próbálták meg felkészíteni a veszélyes kameruni góllövőkre. Az alkalmi kapus még a magasságában sem bízhatott, 172 centije a poszton nagyon kevésnek számít. A kapusmizéria váratlanul érte a válogatottját, az egyik cserekapus mezét szigszalaggal alakították át, hogy Alhadhur mezszáma legyen rajta.

Három kapusa is kidőlt a Comore-szigetek válogatottjából, a védő Alhadhur lett a vészmegoldás – Fotó: Ulrik Pedersen/Nurphoto/AFP
Három kapusa is kidőlt a Comore-szigetek válogatottjából, a védő Alhadhur lett a vészmegoldás – Fotó: Ulrik Pedersen/Nurphoto/AFP

Alhadhur nem tudott hőssé válni, mert a kameruni csatárok két gólt is lőttek neki, igaz, a Comore-szigetek már a hetedik percben az önsorsrontást választotta, Nadzsim Abdu piros lapja után tízfősre fogyatkozott a csapat. Az újdonsült kapusnak azért sikerült helytállnia, az 53. percben például egy kettős védéssel tartóztatta fel az akkor még csak 1-0-ás állásnál rohamozó kameruni támadókat.

Némi szépségtapaszt csak az jelentett, hogy 2-0-s hátrány után a Comore-szigeteki M'Changama szabadrúgásból bombagólt lőtt, így végül emelt fővel, 2-1-es vereséggel esett ki a Comore-szigetek.

A mérkőzés előtt mintegy 45 perccel, egyelőre tisztázatlan okból a meccsnek otthont adó Stade d'Olembé egyik bejáratánál a tömeg a korlátokat benyomva, rendezetlenül próbált bejutni a stadionba. Szemtanúk szerint a biztonságiak lezárták a kaput és pánik tört ki, nyolcan elhunytak és 38-an megsérültek – írja az MTI.

A helyszínen készült fotókon az látszik, hogy többen – köztük gyerekek – a földön fekszenek, mások pedig próbálnak segítséget nyújtani nekik. A hírek szerint 50 ezren akartak bejutni a 60 ezer fő befogadására alkalmas arénába, azonban a koronavírus-járvány miatt ezúttal csak 48 ezer férőhelyet biztosítottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!