A magyar futballszövetség szakmai igazgatója szerint befolyásos szülőkkel is egyeztetnie kellett volna a válogatási elvekről

2022. január 22. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megvált Fehér Csabától, az utánpótlás-válogatottakért felelős szakmai igazgatótól írta a Nemzeti Sport.

A korábban a holland NAC Bredában és a PSV-ben is játszó, 41-szeres válogatott Fehér azt mondta, hogy közös megegyezéssel és végkielégítéssel is eljöhetett volna az MLSZ-től, de neki többet ért az, ha elmondhatja, miért állították fel. Az MLSZ sportigazgatója, Barczi Róbert és közte kibékíthetetlen ellentétek feszültek, Fehér többször nem követte Barczi utasításai.

Fehér két területet említett, ahol igazán kiéleződött a nézetkülönbségük. Egyrészt nem volt hajlandó az MLSZ új előírásait képviselni az utánpótlás-versenyrendszer átalakításával és az átigazolási szabályokkal kapcsolatban az elégedetlenkedő akadémiák előtt, mert ő sem értett egyet minden szabállyal, és nem vett részt a kialakításukban. Másrészt Fehér Barczi kérése ellenére sem egyeztetett befolyásosnak tartott szülőkkel a válogatási elvekről.

„Az én felfogásom szerint egy átlagos utánpótlásedzőnek sem szabad szakmai kérdéseket szülőkkel megvitatnia, egy MLSZ-alkalmazottat pedig kimondottan hiteltelenné tesz, ha egyik nap a klubok iránti elvárásairól tart előadást, másnap pedig apukáknak magyarázkodik” –

– mondta a volt szakmai igazgató, aki hibának véli azt, hogy engedte Barczinak, hogy beleszóljon Gera Zoltán stábjának összetételébe az U21-es válogatottnál.

Fehér megjegyezte, hogy másfél év alatt nem tudott érdemben beszélni Barczival a terveiről. Azt szerette volna elérni, hogy a szövetség létrehozzon egy nemzetközi megfigyelőhálózatot, amivel megtalálhatnák a külföldön játszó magyar felmenőkkel bíró tehetségeket, rendezte volna a futsal és a nagypályás futball kapcsolatát. Szerinte néhány szabály módosításával sokkal több játékperchez és labdaérintéshez juthatnának a gyerekek. Tervezte azt is, hogy külön válogatott csapatot hozna létre fizikailag későn érő fiataloknak.

Barczi egy közleményben válaszolt Fehér felvetéseire, amelyeket komolytalan indoknak minősített. A sportigazgató azt írta, hogy tavaly ősszel írásban értékelték Fehér Csaba munkáját, és mivel nem történt előrelépés, váltaniuk kellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!