Két meccslabdája is volt, de kiejtették az Australian Open női címvédőjét

2022. január 21. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az Australian Open harmadik körének legnagyobb meglepetése volt, hogy kiesett a tenisztorna címvédője Oszaka Naomi. A japán játékos három játszmában, rövidítésben kapott ki 6:4, 3:6, 6:7-re az amerikai Amanda Anisimovától.

Oszaka tavaly csonka idényt teljesített, négy hónapra felhagyott a versenyzéssel, mert depresszióval küzdött. A teniszező a Roland Garroson is kereszttűzbe került, mert lelki okokból nem akarta vállalni a kötelező médiamegjelenéseket. Ezt a tornát végül fel is adta, majd arról beszélt, hogy 2018 óta szorong és depressziós.

Oszaka Naomi a 2022-es Australian Openen – Fotó: Recep Sakar/AFP
Oszaka Naomi a 2022-es Australian Openen – Fotó: Recep Sakar/AFP

A japán játékos sok ranglistapontot veszített kihagyása miatt, így csak a 13. kiemelt volt a tornán. A 16 közé jutásért játszott Anisimovával, akit az első szettben még legyőzött, de a másodikat már az amerikai hozta simán. A harmadik szettben Oszaka került közel a győzelemhez, 5:4-nél két meccslabdája is volt, de ezt mindkétszer hárította Anisimova, fonákhibára kényszerítve a japánt, és végül rövidítésben nyerni is tudott.

Oszaka, aki félénkségével együtt is nagyon őszinte a sajtóval, most is erős mondatokkal értékelt.

„Minden pontért harcoltam, nem lehetek nagyon szomorú. Tudják, nem vagyok isten. Nem nyerhetek meg minden meccset. Szóval ezt figyelembe kell vennem, persze jó lett volna megnyerni a tornát. De ez tényleg különleges, tudod, én sem gondolom, hogy minden év elején meg kéne próbálnom megnyernem ezt a Grand Slamet.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!