Udvardy Panna is kiesett az első fordulóban az Australian Openen, egy kétszeres melbourne-i bajnoktól kapott ki

2022. január 17. – 10:08

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy Fucsovics Márton, úgy Udvardy Panna is kiesett az első fordulóban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, írja az MTI. De míg Fucsovics egy ranglistán hátrébb sorolt ellenféltől kapott ki, akitől ráadásul korábbi meccseiken soha, addig Udvardy – aki a világranglistán 98. játékos – nagyon nehéz sorsolást kapott élete első Grand Slam-főtábláján, ugyanis a 128 között a 24. kiemelt, kétszeres melbourne-i bajnok fehérorosz Viktorija Azarenka ellen lépett pályára.

A szombaton Sydney-ben párosban döntős magyar teniszező az első szettben még nyert három játékot, de a folytatásban ellenfele már hengerelt. A találkozó 65 percig tartott. „Túlizgultam ezt a meccset, sok magyar szurkolót hallottam, és az izgulás kicsit elvette az élményt” – nyilatkozta a Hungarian GP Facebook-oldalán. „Jól kezdtem, az elején még rendben volt minden, és összességében szorosabb is lehetett volna. Nem éreztem, hogy sebességben Azarenka letolt volna a pályáról, inkább az volt a gond, hogy a külső dolgokra figyeltem. Fejben és tapasztalatban még sokat kell fejlődnöm” – tette hozzá.

A női mezőnyben magyar részről Bondár Anna (92.) érdekelt még, ő a 10. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával (11.) találkozik kedden.

Eredmény: 1. forduló (a 64 közé jutásért): Viktorija Azarenka (fehérorosz, 24.)-Udvardy Panna 6:3, 6:1

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!