Szép jelenet a szurkolói szeretetről, csak nem a koronavírus-járvány csúcsán

2022. január 14. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön már 18 csapat bemutatkozott a magyar-szlovák rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon. Szlovákiában vannak korlátozások, Pozsonyban és Kassán is a sportcsarnok kapacitásának a negyede használható ki. A kormány az utolsó pillanatban engedélyezte a nézők bejutását. Magyarországon lehet telt ház, negatív teszt vagy az oltási igazolást kell felmutatniuk a drukkereknek. Felhívták viszont a figyelmet az állandó maszkhasználatra, Budapesten sokszor elhangzott az FFP 2-es kód is.

Az európai szövetség (EHF) egy videót rakott ki saját hivatalos Facebook oldalára, amin a macedón drukker megcsókolja a labdát, mielőtt visszaadja Filip Taleskinek, aki négy gólig jutott a szlovénok elleni, 27-25-re elveszített meccsen.

Alapesetben az ilyen jelenetekről kellene, hogy szóljon a sport, most azonban a koronavírus miatt ez más elbírálás alá esik. Mert a videón elég jól látszik az is, egyetlen drukkeren sincs maszk. Hogy a maszkhasználatot a meccs további részében milyen szigorral tartatták be a debreceni szervezők, arról csak feltételezésünk lehet.

Helyesbítés: A szervezők felhívták rá a figyelmünket, hogy általános problémát jelent a maszkviselet betartása, de ez egy korábbi jelenet.

Az EHF apparátusából is sokan elkapták a vírust a torna előtt, ők biztosan nem annyira boldogok most ettől a látványtól. A nagy klubok vezetői eleve nincsenek elragadtatva attól, hogy ennyi néző előtt kell játszaniuk. A macedónok egyébként eddig nem panaszkodtak semmire.

A franciák és a szerbek viszont még a rajt előtt panaszkodtak a laza magyarországi szabályozásra, de két nap után elérték, hogy nem a többi vendéggel kell együtt étkezniük. A franciák bírálatára keményen visszaszólt Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón, szerinte a franciák gyarmattartó arroganciával viselkednek.

A montenegróiak csapatkapitánya, Vasko Sevaljevic szégyennek nevezte a szervezést, mert egy másik szállodába kellett átmennie a csapatának, ahol nem készültek fel a fogadásukra. A költözést az előzte meg, hogy három játékosnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Magyarország legközelebb vasárnap 18 órától Portugáliával játszik, mivel a csapat 31-28-ra kikapott a hollandoktól az első meccsen, győzelmi kényszerben van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!