Djoković: A történtek ellenére maradni és játszani akarok

2022. január 10. – 07:42

Másolás

Vágólapra másolva

A hétfői bírósági meghallgatáson úgy határoztak, hogy Novak Djoković elhagyhatja az idegenrendészeti őrizetet Ausztráliában, visszakaphatja a papírjait, a vízumát, amivel beléphet az országba, ahová az Australian Openre érkezett. Az ügyben eljáró bíró azt mondta: nem érti, miért nem fogadták el belépéskor a sportoló vízumát.

A hatóságok indoklása szerint a világ jelenleg legjobb teniszezője azért került idegenrendészeti őrizetbe, mert a vízumát érvénytelenítették, mondván, nem a megfelelőt igényelte a belépéshez. Szerintük olyat kellett volna igényelnie, amely az orvosi mentességet kapóknak járna, Djoković ugyanis nincs beoltva. Az indokait nem fogadták el. Ezután menekülteknek fenntartott szállodában helyezték el. Az indulatokat kiváltó helyzetéről ebben a cikkben írtunk.

A szerb teniszező a legfrissebb hírek szerint egyébként állítólag azért nem oltatta be magát, mert december 16-án elkapta a vírust, ezért kapott felmentést az oltás alól. Az erről szóló indoklást ugyanakkor nem fogadták el, amikor belépett Ausztráliába.

A teniszező ügye ugyanakkor korántsem biztos, hogy ezzel még véget ért, ugyanis a bevándorlásügyi miniszter személyesen is elrendelheti a vízumának érvénytelenítését, sőt, ki is utasíthatják az országból, akár a beoltatlanságára mint közegészségügyi veszélyre hivatkozva is, írja a Guardian.

Djoković hétfőn a Twitteren is megtörte a csendet: azt írta, hogy nagyon örül a bíróság ítéletének, hogy visszakaphatja a vízumot. A történtek ellenére szeretne az országban maradni, és megmérettetni magát az Austral Openen. „Továbbra is erre koncentrálok. Azért repültem ide, hogy az egyik legfontosabb eseményen játsszak egy ilyen fantasztikus közönség előtt.”

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!