Meccs közben borult meg az NFL-es, félmeztelenre vetkőzve rohant le a pályáról

2022. január 3. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Még az NFL-hez mérten is szokatlan eseménysorral hívta fel magára a figyelmet a címvédő Tampa Bay Buccaneers (korábbi) elkapója, Antonio Brown, aki csapata New York Jets elleni meccsén a harmadik negyedben annyira kiakadt valamin, hogy a mérkőzés közepén félmeztelenre vetkőzött, a nézők közé dobálta a felszerelését, majd levonult a pályáról.

A dolog nem állt meg ennyiben, az öltözőből távozva ugyanis New Jersey állami rendőrségének tagjait kérte meg, hogy ugyan vigyék már ki a repülőtérre, arról ugyanis lemondhatott, hogy a csapattal együtt térhessen vissza Floridába. Mikor az állami rendőrök erre nem voltak hajlandók, a jelek szerint megpróbált egy Ubert hívni a hazajutás érdekében.

Az eset kirobbantója a jelek szerint egy Brown, illetve a Buccaneers vezetőedzője, Bruce Arians közötti nézeteltérés volt, Arians ugyanis kétszer is hiába kérte játékosát, hogy legyen kedves felfáradni a pályára és játszani, ha már ezért fizetik. Amikor Brown másodszor is megtagadta a játékot, Arians hazaküldte. A mérkőzés után egyébként Arians nagyon gyorsan rövidre zárta a kérdést, amikor Brown ügyéről kérdezték, annyit mondott, hogy kivágták a csapatból, úgyhogy nem is szeretne többet beszélni erről.

A Tampa Bay egyébként az utolsó percben fordítva 28-24-re nyert a Jets ellen.

Sokat bukott a hisztivel

Az egyelőre csak sejthető, hogy Brown alighanem a teljes NFL-ből kijátszotta magát a vasárnapi akciójával, de ami a rövidebb távú hatásokat illeti, a játékos egymillió dollártól esett el a kiborulásával. A szerződése szerint ugyanis három, egyenként 333 333 dollárt jelentő bónusza is elérhető távolságban volt – a szezon hátralevő részében 8 elkapást, 55 elkapott yardot és egy elkapott touchdownt kellett volna bemutatnia a plusz pénzért.

Antonio Brown a január 2-i NFL-meccsén – Fotó: Elsa / Getty Images
Antonio Brown a január 2-i NFL-meccsén – Fotó: Elsa / Getty Images

Nem először alkotott maradandót

Antonio Brown a 2018-as szezon végén, kilenc idény után, meglehetősen viharos körülmények között távozott a Pittsburgh Steelerstől, miután összeveszett a csapat irányítójával, Ben Roethlisbergerrel, illetve kihagyta a csapat szezonbeli utolsó meccsét megelőző edzéseket. A szezon után folyamatosan üzengetett mind a csapatnak, mind Roethlisbergernek, így a Steelersnek nem maradt választása, elcserélték a játékost az Oakland Raidershez.

Nálunk viszont egyetlen percet sem játszott – előbb egy krioterápiás kezelés során szerzett fagyásos sérülés miatt hagyott ki hosszabb időt a felkészülésből, majd összefeszült a csapat általános igazgatójával, Mike Mayockkal, így kirúgták. A New England Patriots gyorsan lecsapott rá, de sokáig ott sem maradt, mert amikor szexuális zaklatás vádja merült fel ellene, itt is kirúgták. Végül 2020-ban került mostani csapatához, a Tampa Bay Buccaneershez, ahol nem fejezi be az idényt.

Eredmények, NFL, 17. forduló

  • Atlanta Falcons—Buffalo Bills 15-29
  • Jacksonville Jaguars—New England Patriots 10-50
  • Kansas City Chiefs—Cincinnati Bengals 31-34
  • Los Angeles Rams—Baltimore Ravens 20-19
  • Las Vegas Raiders—Indianapolis Colts 23-20
  • Miami Dolphins—Tennessee Titans 3-34
  • New York Giants—Chicago Bears 3-29
  • Philadelphia Eagles—Washington Football Team 20-16
  • Tampa Bay Buccaneers—New York Jets 28-24
  • Denver Broncos—Los Angeles Chargers 13-34
  • Houston Texans—San Francisco 49ers 7-23
  • Arizona Cardinals—Dallas Cowboys 25-22
  • Carolina Panthers—New Orleans Saints 10-18
  • Detroit Lions—Seattle Seahawks 29-51
  • Minnesota Vikings—Green Bay Pakcers 10-37
  • Magyar idő szerint kedd hajnalban játsszák: Cleveland Browns—Pittsburgh Steelers

Az AFC főcsoportban a Titans, a Chiefs, a Bengals, a Bills és a Patriots már bejutott a rájátszásba, itt még két további hely kiadó. Az NFC-ben hétből hat csapat biztosította helyét a playoffban, a Packers, a Rams, a Buccaneers, a Cowboys, a Cardinals és az Eagles.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!