Hangosan dörömbölt a mögötte ülő szurkoló, hogy jelezze, rákos folt van a nyakán

2022. január 2. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen különleges sztorit osztott meg az észak-amerikai profi hokiligában szereplő Vancouver Canucks csapatának egyik szertárosa (felszerelésmenedzsere): az egyik meccsen egy mögötte ülő szurkoló folyamatosan, hangosan dörömbölt a palánkon, hogy így jelezze, rákos foltot lát a nyakán.

A meccsen elég nagy a zaj, ezért az orvostanhallgató nőnek kitartóan kellett ütnie a palánkot, hogy a Vancouver stábjához tartozó Brian Hamilton észrevegye, neki akarnak szólni. Az eset még októberben történt egy seattle-i meccsen. A férfi egy ideig nem foglalkozott a dörömböléssel, aztán miután megelégelte, és hátrafordult, teljesen letaglózta az infó, amit a szurkoló a telefonjába beírva mutatott meg neki a palánküvegen keresztül:

„A folt a nyakán rák.”

Hamiltont a meccs után nem hagyta nyugodni az üzenet, ezért elment orvoshoz, ahol megvizsgálták, és megállapították: melanómája van. „Az orvos azt mondta, ha nem veszem komolyan az üzenetet, és mondjuk csak négy öt-évvel később keresem föl, akkor biztos, hogy végem van” – mondta.

Egy darabig nem tudta, ki mentette meg az életét, aztán sikerült beazonosítani a közösségi médiában gyorsan terjedő történet másik főszereplőjét. Kiderült, hogy a szurkolót Nadia Popovicinek hívják, és a washingtoni egyetem orvostanhallgatója. Ezután Hamilton találkozott Popovicivel, hogy személyesen köszönje meg neki a segítséget.

És még itt sem ért véget a történet. A Vancouver Canucks és az ellenfél, a Seattle Kraken elismerésük jeléül tízezer dolláros ösztöndíjjal támogatják Popovici egyetemi képzését.

(Blikk)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!