A mínusz 21 fok sem riasztotta el a nézőket az újévi, szabadtéri hokimeccstől

2022. január 2. – 12:12

A mínusz 21 fok sem riasztotta el a nézőket az újévi, szabadtéri hokimeccstől
A vendégszurkolók hangulata semmiképpen sem volt fagyos. Fotó Harrison Barden / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A St. Louis szombaton 6-4-re kerekedett vendéglátója, a Minnesota fölé, sok néző az egész napot a szabadban töltötte.

Az észak-amerikai hokiliga (NHL) olykor szabadtéri eseményeket is rendez. A Winter Classic 2008 óta mindig január elsején zajlik, de van még két visszatérő esemény, a Heritage Classic, illetve a Stadium Series. A cél nemes, egykoron a legnevesebb játékosok is a szabadban kezdtek, és a nagy nézettségű eseménnyel a nagy sztárok kedvet szeretnének csinálni a gyerekeknek a hokizáshoz. Az eseményt mindig egy profi, vagy egyetemi focicsapat (értsd amerikai foci), vagy baseball-csapat stadionjában rendezik.

A 2022-es eseménynek a Minnesota Twins baseballcsapatának stadionja adta a helyszínét, és

extra nehézséget csak az jelentett, hogy mintegy -21 Celsius-fokot mértek január elsején.

Az eddigi 33 Winter Classic-találkozó közül először volt ilyen hideg. Mint ez a tudósítás is kiemeli, a legbátrabbakat ez a hőmérséklet sem riasztotta el, nemcsak a meccset ülték végig, de előtte-utána a hagyományos utcabálszerű sörözésre is fogékony volt a közönség. És hogyan védekeztek a nagy hideg ellen a szurkoló? Természetesen úgy, ahogyan a szurkolók a hideg, a meleg, vagy a teljesen átlagos hőmérséklet ellen is védekezni szoktak, vagyis sörrel.

A vendégek sikeréhez Jordan Kyrou két góllal és két assziszttal járult hozzá – emeli ki az MTI. Akit pedig érdekel, hogy miképpen néz ki egy ilyen Winter Classic, hogyan befolyásolja a pálya minőségét a kezelhetetlen időjárás, vagy éppen a hóesés, itt láthat emlékezetes Winter Classic pillanatokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!