Paulo Sousa a világbajnoki pótselejtező előtt otthagyta a lengyel válogatottat

2021. december 30. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Paulo Sousa távozott a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról és a brazil Flamengo vezetőedzője lett – írja az MTI.

Cezary Kulesza, a lengyel futballszövetség elnöke szerda este jelentette be, hogy felbontották a portugál edző szerződését. „Az elnökség döntése egyhangú volt, Sousának pedig fizetnie kell” – utalt arra a sportvezető, hogy a portugál edző kérésére bontották fel a szerződést. Sousa két évre írt alá az egyik legsikeresebb brazil klubcsapathoz.

Paulo Sousa 2021. szeptember 5-én, San Marinóban – Fotó: VINCENZO PINTO / AFP
Paulo Sousa 2021. szeptember 5-én, San Marinóban – Fotó: VINCENZO PINTO / AFP

Sousa korábban Magyarországon, a Videotonnál is dolgozott, a lengyel válogatottat január 21. óta vezette. A 2022-es katari világbajnokság selejtezőjében a lengyel és a magyar válogatott azonos csoportban szerepelt, a budapesti mérkőzésen 3-3-as döntetlen született, Varsóban pedig 2-1-re nyert a magyar válogatott.

A lengyelek végül a második, pótselejtezőt érő helyen végeztek az I csoportban. A lengyel válogatott március 24-én az orosz válogatottal játszik vb-pótselejtezőt Moszkvában, a győztes öt nappal később a svéd-cseh párharc továbbjutójával játszhat majd hazai pályán a vb-részvételért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!