Milák edzője modortalan közjátéknak érezte, amikor olimpiai részvétele veszélybe került

2021. december 29. – 12:48

Milák edzője modortalan közjátéknak érezte, amikor olimpiai részvétele veszélybe került
Selmeci Attila az olimpiáig készítette fel az aranyérmes Milák Kristófot – Fotó: AFP/Kőhalmi Péter

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor már felvezette, mi okozta a pálfordulását, és miért fordult a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián ellen. Kulcsár bizalmi szavazást kért önmaga ellen, amit csütörtökön tartanak. Wladár a MOB elnökségének és a közgyűlésnek is a tagja.

Wladár neheztelését kiváltó egyik ok az volt, hogy felmerült, Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila nem tarthat a tanítványával Tokióba, mert hiányzott az egyik kötelező doppingellenes továbbképzésről. A MOB közgyűlésének régóta vannak olimpiai minimumkövetelményei, edzők esetében például ez az egyik.

Selmeci az SzPressz Hírszolgálatnak elevenítette fel, miért forgott veszélyben az olimpiai részvétele. „Nem megfelelően kapcsolódtam be a konferenciabeszélgetésbe, és nem az előírásnak megfelelően erősítettem meg a részvételemet.”

A mesteredző ezek után levelet írt a MOB főtitkárának, Vékássy Bálintnak, hogy technikai problémái voltak, és eszébe sem jutott elbliccelni az előadáson való jelenlétet, de állítása szerint erre nem kapott választ. Az ügye később rendeződött, és ott lehetett Milák mellett, aki Tokióból arany- és ezüstéremmel tért haza.

„Az olimpia előtti modortalan és lekezelő közjáték mély nyomokat hagyott bennem” – ismerte most el. Hangsúlyozta, nem akar olajat önteni a tűzre a bizalmi szavazás előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!