46 pontot dobott Steph Curry a Memphis ellen

2021. december 24. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

Kis híján megdöntötte a saját pontrekordját Steph Curry a Memphis Grizzlies elleni NBA-meccsen. A Golden State Warriors irányítója 46 pontot dobott a Grizzlies ellen, ebből dobott nyolc hárompontost is. Köztük ezt az iszonyatosan nehéz hármast, amit jóval a vonal mögött, teljes takarásban engedett el. Currynek

A 33 éves irányítónak bomba szezonja van, a mostani 46 pontos még csak nem is legjobb meccse volt az idei szezonban, hiszen egy hónappal ezelőtt 50 pontot szerzett, ebből kilenc volt hárompontos. Currynek egyébként 62 pont a legtöbb, amit egy meccsen szerzett. Nemcsak Currynek volt nagy meccse a Grizzlies ellen, ugyanis a legendás irányító, Gary Payton fia, Gary Payton Jr. is dobott 22 pontot, ebből négyet hármasból. Hiába vezetett a Warriors a félidőben, végül a Grizzliesnek sikerült kiegyenlítenie, és ekkor indult be Payton, és társaival eldöntötték a mérkőzést 113-104-re.

Az idei szezonban a Warriors a legjobb csapat otthon, 18 meccsből mindössze kettőt vesztettek el, az egyiket pont a Memphis ellen. A Memphisnél öt játékos is legalább 10 pontot szerzett, de ez sem volt elég a győzelemhez.

Ezzel az eredménnyel a Warriors a második a nyugati konferencia tabelláján, a Grizzlies pedig a negyedik. A helyzet viszont hamar megváltozhat, ugyanis december 25-én a Warriors a tabellát vezető tavalyi nagydöntős Phoenix Sunsszal játszik, és győzelem esetén átvehetik az első helyet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!