Újra vb-meccset nyert a visszavonulástól kétszer is visszavonuló dartsvilágbajnok

2021. december 21. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Győzelemmel tért vissza a PDC-világbajnokságra Raymond van Barneveld. Az 54 éves holland dartsvilágbajnok már többször bejelentette a visszavonulását, de eddig ő maga sem vette komolyan saját kijelentéseit, így tudott az idei vb-n is indulni, és nyerni az első fordulóban.

Van Barneveld húsz éven át a BDO-ban játszott (ez a darts másik nagy világszervezete a PDC mellett), ahol négy világbajnoki címet szerzett. 2006-ban lépett át a PDC-be, és rövid időn belül itt is a csúcsra ért. 2007-ben a legendás Phil Taylor legyőzésével világbajnoki címet szerzett. A holland a kisebb tornákon is bizonyított, sorra zsebelte be a győzelmeket. A 2010-es évek már nem feltétlenül róla szóltak, de továbbra is a legjobbak között tartották számon.

A visszatérő Raymond van Barneveld győzelemmel kezdett a dartsvilágbajnokságon – Fotó: Luke Walker/Getty Images
A visszatérő Raymond van Barneveld győzelemmel kezdett a dartsvilágbajnokságon – Fotó: Luke Walker/Getty Images

Van Barneveld 2019. március 28-án hirtelen felindulásból bejelentette visszavonulását egy pocsék szereplés miatt, de egy nappal később meggondolta magát, és folytatta karrierjét. Nem telt el túl sok idő a következő bejelentésig, 2019 decemberében, miután kikapott a világbajnokság első körében, újra visszavonult. Azt mondta, nem tudja megbocsátani magának az amerikai Darin Youngtól elszenvedett vereséget. Ezután valóban tartott egy hosszabb szünetet, de 2020 szeptemberében már azt jelentette be, hogy újra versenyezni fog. Idén februárban teljesítette a vb-hez szükséges kvalifikációt, sőt 2014 után először megnyert egy tornát.

A mostani vb első körében a Fülöp-szigeteki Lourence Ilagannal játszott, és egy sima 3-0-s győzelemmel túl is lépett rajta hétfő este.

„Kiváltságos dolog, hogy újra itt vagyok. Egyetlen célom volt, hogy visszatérjek ide, és lám, itt is vagyok. Tudtam, hogy Lourence jó játékos, a meccs egész máshogyan is alakulhatott volna. A szurkolók mindannyian mögöttem álltak. Játszhattam volna jobban is, de a lényeg, hogy nyertem” – nyilatkozta a Sky Sportsnak Van Barneveld.

A holland túl sokat nem hallhatott a közönségből, mert koncentrációjának megtartása miatt óvintézkedést tett: „Füldugóval játszottam, mint mindig az elmúlt két-három évben. De úgy gondolom, hogy a következő meccsemen leveszem ezeket, és újra megízlelem a hangulatot” – mondta.

A következő körben nehéz ellenfél vár rá, a 2018-as világbajnok Rob Crosst kéne legyőznie a továbbjutáshoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!