Egyelőre nem hozna új játékosokat a Fradihoz a nemrég kinevezett orosz edző

2021. december 21. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros futballcsapatának nemrég kinevezett új vezetőedzője, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov a moszkvai Szport Ekszpressznek úgy nyilatkozott, hogy a téli átigazolási időszakban nem akar új játékosokat igazolni, írja az MTI. „Először is látni kell, kinek milyen szerződése van, mikor jár le, mik a terveik a játékosoknak. Szinte az egész hétfőt átbeszéltük a sportigazgatóval, és nincs feladatunk egyetlen országból sem hozni futballistát, csak mindent jól kell csinálnunk”. Az 58 éves szakember a téli szünet után kezdi meg a munkát a magyar klubnál. Csercseszov azt is elmondta a lapnak, hogy 2023-2024-es szezon végéig szól a szerződése a Fradival.

Csercseszov hétfőn találkozott Hajnal Tamással, az FTC sportigazgatójával, együtt járták be a népligeti sportközpontot, a Groupama Arénát és a Fradi Múzeumot. „Nagyon tapasztalt szakemberről beszélünk, aki klub és válogatott mellett is dolgozott. Tudja, hogyan kell vezetni egy öltözőt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon fegyelmezett és tudatos csapatot láthatunk a keze alatt” – mondta Hajnal Tamás az orosz edzőről. Valamilyen szinten lesznek változások a szakmai stábban, de a bevált emberekre továbbra is számítanak, tette hozzá. „Egy új kezdet mindenkinek tiszta lapot jelent. Már beszéltünk a vezetőedzővel a keretről, szeretne mindenkit minél előbb megismerni. Nagyon sokat lát ebben a csapatban, és kihozná belőle a maximumot.”

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója azt mondta Csercseszovról, hogy az orosz szakember neve korábban is felmerült, a látókörükben volt. Úgy gondolták, hogy az a fajta mentalitás, az a fajta fanatizmus, ami Csercseszovot jellemzi, kifejezetten passzolhat a jelenlegi Ferencvároshoz. Arra számít, hogy Csercseszov másfajta szemléletet hoz a klubhoz, mint ami elődeit jellemezte. „Ő egy szigorú ember és nagyon munkacentrikus. Nekünk mindig kimondott célunk, hogy meg kell nyerni a magyar bajnoki címet, a Magyar Kupát, és mindig be szeretnénk kerülni nemzetközi csoportkörbe. Ehhez nagy fegyelemre és nagy munkára van szükség, ami őt mindig is jellemezte”
A Ferencváros december közepén jelentette be, hogy megvált a csapatot június eleje óta irányító Peter Stögertől, helyére megbízott edzőként Máté Csabát nevezték ki. Csercseszov játékosként a Szpartak Moszkva és a Lokomotiv Moszkva kapusa volt, majd idegenlégiósként az osztrák FC Tirolban is védett. Összesen 49 alkalommal szerepelt a szovjet, a szovjet utódállamokat tömörítő FÁK, majd az orosz válogatottban. A játékoskarrierje végén Tirolban letelepedő Csercseszov osztrák csapatokat követően orosz élvonalbeli csapatoknál, a Szocsinál, a Tyerek Groznijnál, a Permnél és a Dinamo Moszkvánál vállalt munkát.

Mielőtt az orosz válogatott kapitánya lett, a Legia Varsónál dolgozott, utóbbinál többek között a magyar válogatott Nikolics Nemanja is a játékosa volt. Öt évig volt szövetségi kapitány, az idei Eb után – ahol az orosz válogatott a B csoportban pontegyenlőséggel szorult az utolsó helyre – mondott le. „Szigorú és célratörő edző vagyok. A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba” – nyilatkozta kinevezése után a fradi.hu-nak.

A címvédő Ferencváros egy ponttal vezeti a magyar bajnokságot a második helyen álló Kisvárda előtt, viszont egy meccsel kevesebbet játszottak. A nemzetközi kupaszerepléstől már elbúcsúzott a magyar csapat, miután 3 ponttal utolsó helyen végzett az Európa-liga G csoportjában, ahol a spanyol Betisszel, a német Bayer Leverkusennel és a skót Celtickel szerepelt együtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!