Horváth Ferenc a Fradi elleni vereség után: Szüljek egy lovat, vagy mit csináljak?

2021. december 19. – 08:24

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton 1-0-ra nyert a Peter Stöger edző menesztése után álló, a még végleges utód nélküli Ferencváros a Budapest Honvéd ellen a bajnokságban, a győztes gólt Myrto Uzuni szerezte a hosszabbításban, a 92. percben. A Honvéd vezetőedzője, Horváth Ferenc nehezen viselte, hogy ennyire közel voltak a pontszerzéshez, szerinte egy hiba elég volt ahhoz, hogy a Fradié legyen a három pont. Arról is beszélt, hogy az őszi szezon igazi hullámvasút volt számukra, de reméli, tavasszal egyenletesebb formát mutatnak majd.

„Nagyjából rá lehet húzni az egész szezonra ezt a mérkőzést. Szerintem jól játszottunk, de nem tudok mit csinálni, ez az ötödik ilyen meccsünk volt. Szüljek egy lovat, vagy mit csináljak? Erre nem lehet edzeni, hogy az utolsó percben ne engedjünk ki. kétszer pattant le a labda a tizenhatoson belül, kétszer is el lehetett volna rúgni”

fakadt ki Horváth, aki azt is hozzátette, hogy „ha az utolsó tíz percet levesszük, lehet, hogy mi vezetjük a bajnokságot.”

Nem tudni, hogy Horváth csak a csapata által játszott utolsó tíz percekre gondolt, vagy egy idilli állapotban 80 perces meccsekkel képzeli a teljes bajnokságot. Előbbi alapján viszont távol áll a valóság és a feltételezése.

A bizonyos utolsó 10 percek

A 2021-22-es szezonban a Honvéd eddig összesen 17 meccset játszott eddig, ezek négy gólt szereztek és nyolc gólt kaptak a mérkőzés hajrájában, pontosabban a 80. perc után. Hogy hogyan is alakultak ezek a mérkőzések, azt nézzük sorban:

2021. július 31. – Honvéd–Debrecen 1-4

  • Két gólt is lőtt a Debrecen a 80. perc után, de így is, úgy is kikapott volna a Honvéd. Az eredmény: 0 pont.

2021. október 1. – Honvéd–Kisvárda 2-1

  • Két korai gól után a hatodik percben már 1-1 volt, aztán Zinédine Machach – amúgy szépségdíjas – szabadrúgásgóljával a 94. percben nyerek 2-1-re Horváthék. Az eredmény: -2 pont.

2021. október 24. – Honvéd–Mezőkövesd 2-3

  • A 80. percben még 1-1 volt, aztán előbb a Honvéd vezetést szerzett ugyan Nenad Lukić góljával, de a Mezőkövesd még jobban hajrázott, így Madarász Márk és Cseri Tamás kései góljaival 3-2-re fordítottak. Az eredmény: +1 pont.

2021. október 31. – Felcsút-Honvéd 3-1

  • Egy felcsúti gól született a 80. perc után, ami nem változtatott a végeredményen. Az eredmény: 0 pont.

2021. november 21. – Honvéd–MTK 3-0

  • Nenad Lukić az utolsó percekben szerzett egy gólt, ha az nincs, akkor is nyer a Honvéd 2-0-ra. Az eredmény: 0 pont.

2021. november 27. – Honvéd–Újpest 1-2

  • A Honvéd 1-0-ra vezetett még a 80. percig, azután jött az összeomlás, előbb Miroslav Bjeloš, majd Fernando Viana is betalált, ezzel fordítottak a vendégek. Az eredmény: +3 pont.

2021. december 3. – Paks-Honvéd 2-3

  • Nenad Lukić az utolsó pillanatokban mentett pontot a Honvédnak, ha nincs az utolsó tíz perc, a mérkőzés döntetlennel ért volna véget. Az eredmény: -1 pont.

2021. december 18. – Ferencváros–Honvéd 1-0

  • Ez volt az a pillanat, ami kiborította Horváthot, Myrto Uzuni a 92. percben szerzett góljával nyert a Fradi. Az eredmény: +1 pont.

Összességében azt kapjuk, hogy két ponttal állnának jobban, még úgy is, hogy a legutóbbi négy fordulóból kettőben is a hajrában összeesve kaptak ki. Mivel a Honvéd jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban 20 ponttal, a tabellát pedig úgy vezeti a forduló közepén 35 ponttal a Fradi, hogy eggyel kevesebb mérkőzésük van, mint amennyit Horváthék játszottak, jól látszik, hogy nem csak az utolsó 10 perces összeomlások miatt nem a Honvéd vezeti a bajnokságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!