A magyar–angol lesz zárt kapus a júniusi NL-meccsek közül

2021. december 17. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök este kisorsolták Svájcban a Nemzetek Ligája következő kiírásának mérkőzéseit. Az A divízióba bravúros szerepléssel feljutott Magyarország az Európa-bajnoki címvédő Olaszországot, az Eb-ezüstérmes Angliát és Németországot kapta. Kiderült a meccsek sorrendje is, az első találkozón nem lehetnek nézők a Puskás Arénában. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a zárt kapus büntetést a magyar szurkolók Európa-bajnokságon tanúsított viselkedéséért adta. Eredetileg három meccset kellett volna nézők nélkül játszani, ami kettőre mérséklődött, és a másodikat felfüggesztették.

A németek ellen tehát akár már telt ház is lehet. Íme a meccsek sorrendje:

  • 06.04., 18.00: Magyarország – Anglia
  • 06.07., 20.45: Olaszország – Magyarország
  • 06.11., 20.45: Magyarország – Németország
  • 06.14., 20.45: Anglia – Magyarország
  • 09.23., 20.45: Németország – Magyarország
  • 09.26.,20.45: Magyarország – Olaszország

Magyarország Angliával idén szeptember másodikán vb-selejtezőn találkozott, a szurkolók egy részének rasszista viselkedése és megnyilvánulásai miatt akkor a nemzetközi szövetség (FIFA) büntette meg a magyart, és az albánok elleni fontos selejtezőre októberben nem mehettek be a drukkerek.

„Ha sikeresek akarunk lenni, az idén Anglia és Németország ellen játszott mérkőzéseinket el kell felejtenünk.

Azok kivételek voltak, amikor egy kisebb csapat egy erősebb ellen tízből egyszer kiugró eredményt tud elérni, vagyis az alapokról kell felépíteni a játékunkat ellenük, mostantól pedig még nagyobb erővel és elszántsággal dolgozunk azért, hogy ez ismét sikerüljön”

– értékelte a sorsolást az MLSZ honlapján Marco Rossi. A németek (2-2) és az angolok (1-1) ellen is idegenben sikerült pontot szerezni, erre a két találkozóra gondolt a kapitány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!