Nemzetek Ligája: az olaszok, németek és az angolok a magyarok csoportjában

2021. december 16. – 19:01

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészítette az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a következő Nemzetek Ligája-kiírás csoportbeosztását. Marco Rossi válogatottja bravúros szerepléssel feljutott az A divízióba, vagyis a 16 legjobb csapat közé. Azt már a sorsolás előtt tudtuk, hogy kemény csoportba kerül a válogatott, és így is lett.

  • Ellenfeleink: Olaszország, Németország, Anglia

Olaszország és Anglia játszotta az idei Eb-döntőt, és az olaszok győztek. Az angolokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szerepeltünk, Budapesten az angolok 4-0-ra nyertek, a Wembley-ben 1-1 lett. A németekkel az Európa-bajnokságon találkoztunk, és Münchenben 2-2-es döntetlent ért el a magyar csapat.

Arról még nincs hír, melyik mérkőzés lesz az első itthoni, amin az UEFA döntése értelmében nem lehetnek nézők. A sorozat júniusban kezdődik, június 2. és 14. között négy fordulót játszanak le a csapatok, szeptemberben a maradék két találkozót. Minden egyes pontszerzés a bravúr kategóriába sorolható.

A magyar válogatott az idei Eb-re a Nemzetek Ligájából jutott ki, most is van esély arra, hogy pótvizsgázhat ebből a sorozatból, ha a rendes selejtezőből nem tudja biztosítani a helyét a 2024-es németországi Eb-re.

A többi csoport a legerősebb divízióban:

  • Franciaország, Dánia, Horvátország, Ausztria
  • Spanyolország, Portugália, Svájc, Csehország
  • Belgium, Hollandia, Lengyelország, Wales
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!