Visszavonta a fellebbezését a Mercedes, hivatalosan is Max Verstappen az F1 világbajnoka

2021. december 16. – 11:35

Másolás

Vágólapra másolva

Max Verstappen vitatható körülmények között nyerte a Forma–1 szezonzáró nagydíját Abu-Dzabiban, az utolsó körben előzte meg nagy riválisát, Lewis Hamiltont. A Mercedes két óvást nyújtott be, elsősorban a versenyirányítást kifogásolták. Mindkét óvást elutasították. Az eset hátteréről ebben a cikkben írtunk.

A csapat nem hagyta annyiban a helyzetet, fellebbezést ígért. Ezt a fellebbezést – a szabályok 96 órát biztosítanak erre a lépésre – azonban most visszavonták a sport érdekeire hivatkozva, erről a hivatalos Twitter csatornájukon értesítették a szurkolókat.

A Mercedes döntésének előzménye: az autósport legfőbb irányító szerve, a Világtanács (FIA) szerda este közleményt adott ki, amelyikben tudatta, hogy részletes vizsgálatnak vetik alá a futamon történeteket, a csapatok és valamennyi versenyző bevonásával vonják majd le a tanulságokat. Elismerték ugyanakkor, hogy a történtek ártottak a sport hírnevének.

Hamilton a helyszínen gratulált Verstappennek, a holland pilóta állítása szerint a Mercedes főnöke is megtette már ugyanezt privátban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!