Szoboszlai góljával vezetett a Lipcse a City ellen a BL-ben, 2-1-re nyert

2021. december 7. – 19:48

Szoboszlai góljával vezetett a Lipcse a City ellen a BL-ben, 2-1-re nyert
Szoboszlai eltolta a kapus mellett, utána a hálóba gurított – Fotó: Robert Michael

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában a már csoportelsőként továbbjutott Manchester City kissé tartalékos összeállításban a Lipcséhez látogatott. A bajnokságban gyengélkedő német klub edzőt cserélt a múlt hét végén, így már Achim Beierlorzer állította össze a csapatot, aki Szoboszlai Dominikot a kezdőbe állította.

A magyar játékos pedig az első helyzetét gólra váltotta. Laimertől kapott remek ütemű indítást, a visszajátszás igazolta, nem helyezkedett lesen. Miután betört a tizenhatoson belülre, és elvitte a labdát Steffen mellett, zavartalanul guríthatott az üres kapuba. Az idei BL-kiírásban ez volt a második találata a magyar középpályásnak, az elsőt a PSG-nek lőtte tizenegyesből.

A félidőig több gól nem esett, Foden a kapufát találta el, Gulácsi pedig bravúrral ütötte ki Kevin de Bruyne szabadrúgását.

A fordulás után megszületett a második német gól: a 71. percben Forsberg beadása után Andre Silva tíz méterről, középről vette be az angolok kapuját. A 77. percben Mahrez egy pontos fejessel szépített, és beállította a végeredményt (2-1). A Lipcse a harmadik helyen zárt, és az Európa-ligában folytathatja a tavasszal.

A másik találkozón a PSG a hetedik percben már kétgólos előnyben volt, mindkét találatot a világbajnok Kylian Mbappé szerezte a Bruges ellen. A 38. percben Messi is feliratkozott a gólszerzők közé, a végeredmény 4-1 lett.

A Liverpool és az Ajax egyaránt hibátlanul zárta a csoportot, természetesen mindketten az élen végeztek. Az Atlético a hajrában csikarta ki a 3-0-s sikert Portóban. A Real Madrid miután az egész sorozat legváratlanabb vereségét elszenvedte a Sheriff Tiraspoltól, utána nem veszített pontot, és a csoport élén zárt. Az Inter ellen kedd este Toni Kroos és Asensio találata döntött a csoport első helyéről.

A csoport: Leipzig – Manchester City 2-1, PSG – Bruges 4-1
A csoport végeredménye: 1. City 12 pont, 2. PSG 11, 3. Leipzig 7, 4. Bruges 4.
B csoport: Milan – Liverpool 1-2, Porto – Atlético 1-3
Végeredmény: 1. Liverpool 18, 2. Atlético 7, 3. Porto 5, Milan 4.
C csoport: Ajax – Sporting 4-2 Dortmund – Besiktas 5-0
Végeredmény: 1. Ajax 18, 2. Sporting 9, 3. Dortmund, 9, 4. Besiktas 0.
D csoport: Real Madrid – Inter 1-0, Sahtar – Sheriff 1-1
Végeredmény: 1. Real 15, 2. Inter 10, 3. Sheriff 7 4. Sahtar 2.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!