F1: Hamiltont két ügyben is beidézték a versenybírók a szaúdi időmérő előtt, mindkettőt megúszta

2021. december 4. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

Két ügyben is meg kell jelennie a versenybírók előtt Lewis Hamiltonnak a Szaúd-arábiai Nagydíj harmadik szabadedzése és az időmérő között: a hétszeres világbajnok figyelmen kívül hagyhatott egy dupla sárga zászlós jelzést az egyórás gyakorlás alatt, illetve feltarthatta a Haas egyik pilótáját, Nyikita Mazepint.

A versenybírók az elmúlt futamokon megszokott tempóhoz képest gyorsabban hoztak ítéletet ezúttal, és már az időmérő kezdete előtt kiderült, Hamilton nem kap büntetést a sárga zászlós eset miatt. A hivatalos indoklás szerint a jelzést véletlenül, alig egy másodpercre aktiválták, ezért nem büntették Hamiltont.

Már az időmérő előtt hirdették ki, hogy a Mazepin feltartása miatt indított vizsgálatot egy figyelmeztetéssel zárták le, így emiatt sem kell komolyabb büntetésre számítania Hamiltonnak.

A két ügy közül előbbi lett volna a nagyobb horderejű, Max Verstappen ugyanis öt rajthelyes büntetést kapott hasonló okból a Katari Nagydíjon, ő az időmérő végén követett el hasonló vétséget. Igaz, ugyanott Carlos Sainz sikerrel kerülte el a büntetést, mert utólag bizonyította, lassított a figyelmeztetés láttán.

A dupla sárga zászlós ügy 22 perccel a harmadik, szombati szabadedzés kezdete után történhetett, míg Mazepinnel már az edzés vége felé akadt majdnem össze a pályán – az orosz színekben versenyző pilótának ki kellett térnie, hogy ne ütközzön össze a pályán lassan haladó Hamiltonnal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!