A vb-rajt előtt egy nappal pozitív gyorstesztje miatt elkülönítették a női kézilabda-válogatott balszélsőjét

2021. december 1. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív lett Schatzl Nadine koronavírus-gyorstesztje, így a spanyolországi világbajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott balszélsőjét elkülönítették a küldöttség többi tagjától, írta az MTI.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Magyarországon készülő tartalékok közül Fodor Csenge még szerdán (ma) elutazik Valenciába, és csatlakozik a válogatotthoz.

Szintén elkülönítették a jobbszélső Lukács Viktóriát, miután Schatzl közvetlen kontaktjának számít. Lukács és Schatzl is negatív PCR-eredmény esetén csatlakozhat újra a csapathoz.

A többi játékos és a szakmai stáb tagjainak gyorsteszteredménye negatív lett, így folytathatják a felkészülést. Szerdán megérkezett Valenciába és csatlakozott a válogatotthoz Szöllősi-Zácsik Szandra, aki sérülés miatt kihagyta a felkészülést és az olimpiai bajnok Franciaország elleni edzőmérkőzéseket múlt pénteken és vasárnap.

A válogatott csütörtökön 20.30-tól Szlovákia ellen kezdi meg szereplését a torna E csoportjában, Llíriában, majd szombaton Csehországgal, hétfőn pedig Németországgal játszik. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!