A szezon végéig Ralf Rangnick a Manchester United edzője

2021. november 29. – 13:28

A szezon végéig Ralf Rangnick a Manchester United edzője
Ralf Rangnick – Fotó: MARCEL ENGELBRECHT / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A szezon végéig Ralf Rangnickot nevezte ki vezetőedzőnek a Manchester United, írja a BBC. A 63 éves német szakember a szezont követően két évig tanácsadóként dolgozik majd a klubnál, vagyis hosszú távon nem vele számolnak az edzői poszton. Rangnickot a Lokomotiv Moszkvától hozta el az MU, az orosz klubnál sportigazgatóként dolgozott.

Rangnick Ole Gunnar Solskjaer helyét veszi át, a norvég edzőt november 21-én, a Watford elleni 4-1-es vereség után menesztették. A keddi, Villarreal elleni Bajnokok Ligája-meccsen és a hétvégi, Chelsea elleni bajnokin Solskjaer korábbi segítője, Michael Carrick vezette a csapatot. Rangnick várhatóan december 2-án, az Arsenal elleni meccsen ülhet le először az MU kispadjára, ha addig megkapja a munkavállalási engedélyt.

Rangnick edzői pályafutása során elsősorban német kluboknál dolgozott, megfordult többek között a Schalke 04-nél, a Stuttgartnál és a Hoffenheimnél, legutóbb pedig az RB Leipziget vezette. Az ő nevéhez köthető a Red Bull-birodalomhoz tartozó Leipzig és az osztrák Salzburg felfuttatása. Legnagyobb edzői sikerét a Schalkéval érte el, amikor 2011-ben kupagyőztesek lettek. A Lipcsével 2019-ben harmadik lett a Bundesligában, és bejutott a Német Kupa döntőjébe. Munkássága, edzői filozófiája olyan neves és sikeres edzőkre is hatással volt, mint Thomas Tuchel és Jürgen Klopp.

A Manchester United 18 ponttal mindössze 8. helyen áll a Premier League-ben, három meccs óta nyeretlenek. A BL-ben valamivel jobban megy a csapatnak, a Villarreal 2-0-s legyőzésével bejutottak a nyolcaddöntőbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!