Idő előtt lefújták a Benfica bajnokiját, mert a koronavírus sújtotta ellenfelénél csak hatan maradtak a pályán

2021. november 28. – 11:35

Másolás

Vágólapra másolva

A második félidő elején le kellett fújni a Benfica szombati bajnokiját, miután az ugyancsak a portugál első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő ellenfelük, az eleve kilenc emberrel kiálló Belenenses hat játékosra fogyatkozott. A különös helyzet azért állt elő, mert a hazai csapatnál a héten összesen tizenhét koronavírusos esetet regisztráltak, ám ennek ellenére nem sikerült elintézniük a meccs elhalasztását – írja a Reuters.

Miután a tabella végén lévő Belenenses kilenc emberrel, közülük két kapussal állt ki a meccsre, nem volt túl meglepő, hogy simán bedarálta őket az éllovas Benfica, a csapat a létszámfölényt kihasználva az első félidőben hét gólt rúgott az ellenfelének. A második félidőre a Beleneses már csak hét játékossal tért vissza. A kezdőrúgás után néhány másodperccel a cserekapusuk, a kényszerből középpályást játszó Joao Monteiro azt jelezte, hogy megsérült, így csapata hat emberre fogyatkozott, a játékvezető pedig le is fújta a meccset. A szabályok szerint egy csapat létszáma nem csökkenhet hét játékos alá.

Az MTI beszámolója szerint a Belenenses azután került szorult helyzetbe, hogy a dél-afrikai Cafu Phete visszatért a csapathoz a válogatottjától, és pozitív lett a tesztje. Később összesen tizenhét esetet regisztráltak, az elnök, Rui Pedro Soares elmondása szerint azonban ennek ellenére sem tudták elérni az illetékeseknél a meccs elhalasztását. Mint mondta, délután jelezték a ligának, hogy nem szeretnék lejátszani a meccset,

ám mivel nyolc játékost tudtak nevezni a keretbe, azt a választ kapták, hogy erre nincs lehetőségük.

Soares hozzátette, hogy mindannyiuk szégyenének tartja, hogy pályára kellett lépniük, ebben pedig Rui Costa, a Benfica elnöke is egyetértett vele. Mint mondta, ők sem akartak ilyen feltételek mellett pályára lépni, de ellenfelükhöz hasonlóan nekik sem volt más választásuk. Mint mondta, sajnálja, ami történt, és azt mondta, ez egy sötét fejezet mind az ország, mind annak futballjának történetében. A jelenleg harmadik helyen álló Sporting is közleményt adott ki az eset miatt, mint írták, ez egy újabb sötét epizód a portugál futball számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!