Kikapott a Betistől, továbbra is pont nélkül az Európa-ligában a Ferencváros

2021. november 25. – 20:46

Másolás

Vágólapra másolva

Utolsó előtti csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett, ezúttal 2-0-sat az Európa-ligában a Ferencváros. Az FTC ezúttal Sevillában, az ellen a Real Betis vendégeként lépett pályára, amelytől szeptember végén az Üllői úton 3-1-re kapott ki, és amely a mostani győzelmével megszerezte a csoport második helyét, így továbbjutott az Európa-liga kieséses szakaszába német Leverkusen mellett, megelőzve a skót Celticet, amely 3. helyezettként a Konferencia-ligában folytathatja.

A meccsen nagyon hamar megszerezték a vezetést a spanyolok. Az 5. percben a jobbhátvéd Hector Bellerin ért el az alapvonalnál egy mélyen, a védők mögé belőtt passzt, egyből középre nyeste a labdát, Cristian Trellónak az 5-ös vonalától nem volt nehéz dolga.

Az első félidőt végig a Betis fölénye jellemezte (62%-os labdabirtoklás, 8:4 a kapura lövések aránya), de az eredmény nem változott. A Fradi egyetlen komoly lehetősége a 10. percben volt, amikor Ryan Mmaee szabadra játszotta magát, de a tizenhatoson kívülről jobb alsó sarok felé tartó lövését védte a Betis kapusa, Claudio Bravo (akit a második félidőben sérülés miatt le kellett cserélni). A spanyoloknak két nagy lehetőségük volt, a 19. percben Canales lövése mellé ment, a 31.-ben Iglesias helyzeténél Dibusz védett.

A második félidőt ismét gyors góllal kezdték a spanyolok, egy lagymatagnak tűnő jobboldali szituációban Bellerin Canalesnek passzolt, aki néhány lépés után nagyjából 18 méterről talán a meccsnap legnagyobb gólját lőtte.

A Fradinak komoly lehetősége a második félidőben már nem is volt, a magyar csapat még kilátástalanabbul játszott, mint az elsőben. Az egyetlen emlékezetes megmozdulást Dibusz nyújtotta, aki a 64. percen Tello lövését védte bravúrosan. A Fradi teljesítményére jellemző, hogy a meccs végére 17:9 volt a lövések száma, de a 9 magyar próbálkozásból csak 3 talált kaput.

Ha nemcsak ezt a meccset nézzük, hanem távlatokban értékeljük a Ferencváros idei nemzetközi kupateljesítményét, akkor az látszik, hogy a nyári jó kezdést eszméletlen összeomlás követte. A Fradi szinte napra pontosan az új edző, Peter Stöger június 5-i érkezése után két hónappal, augusztus 4-én, még a Bajnokok Ligája csoportkörért vívott selejtezőben nyert utoljára meccset, akkor 2-0-ra verte hazai pályán a Slavia Pragát. Prágában hat nappal később már kikapott 1-0-ra, de továbbjutott, hogy a BL playoffban kettős vereséggel búcsúzzon a svájci Young Boys-szal szemben, majd jött az El csoportkör, amin egyelőre 5 meccsből 5 vereséggel áll.

Real Betis – Ferencváros 2-0 (1-0)
Sevilla, Estadio Benito Villamarin, játékvezető: Ruddy Buquet.
Gólszerző: Tello (5.), Canales (52.)

Betis: Bravo (R. Silva, 72.) – Bellerín, Bartra, E. González, Miranda – G. Rodríguez, Canales – Joaquín (Lainez, 72.), Rober (Guardado, 67.), Tello – Iglesias. Vezetőedző: Manuel Pellegrini

FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 79.), Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Vécsei (Laidouni, 71.), Loncar – Zachariassen (Gavrics, 88.), Tokmac (Szánthó, 88.), R. Mmaee (Mak, 79.). Vezetőedző: Peter Stöger

A csoport másik mérkőzésén: Leverkusen – Celtic 3-2 (1-1).

A csoport állása: 1. Leverkusen 13 pont, 2. Real Betis 10, 3. Celtic 6, 4. Ferencváros 0.

Az utolsó fordulót december 9-én, csütörtökön játsszák, az FTC a Groupamában a Leverkusent fogadja, a Celtic a Betist.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!