Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Karim Benzemát a szexvideós zsarolási ügyben

2021. november 24. – 11:37

Másolás

Vágólapra másolva

Első fokon egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Karim Benzemát, a francia futballválogatott és a Real Madrid csatárát a versailles-i bíróság. Benzemát a volt válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena szexvideójával kapcsolatos zsarolási ügyben találták bűnösnek – írja a Reuters.

Ezenkívül 75 ezer eurós (közel 28 millió forint) pénzbüntetést is kiszabtak a futballistára. Benzema ügyvédje máris közölte, hogy fellebbezni fognak az ítélet ellen. A csatár tagadta, hogy bármi törvénytelent tett volna, és személyesen sem jelent meg szerdán a bíróságon. „Ez az ítélet semmiképp sem felel meg a valóságának” – mondta újságíróknak Antoine Vey ügyvéd. A Real Madrid egyelőre nem reagált Benzema büntetőügyének újabb fejleményére.

Az ügyészek szerint Benzema 2015-ben arra bátorította Mathieu Valbuenát, hogy fizessen azoknak a zsarolóknak, akik azzal fenyegették meg őt, hogy a róla és feleségéről készült szexvideót nyilvánosságra hozzák. Azt ügyészség állítása szerint Valbuena 2015 júniusában kapta az első zsaroló telefonhívást. Valbuena a bíróságon azt mondta, egyértelmű volt, hogy pénzt akartak tőle kicsikarni. Valbuena arról is beszélt, hogy a zsarolási kísérlet miatt féltette a karrierjét és a helyét a válogatottban. A vád szerint Benzema bűnrészes volt az ügyben, a zsarolók beszervezték, hogy rajta keresztül bírják rá Valbuenát a fizetésre.

Valbuena és Benzema a Franciaország–Nigéria nyolcaddöntő előtt a 2014-es világbajnokságon – Fotó: Franck Fie / AFP
Valbuena és Benzema a Franciaország–Nigéria nyolcaddöntő előtt a 2014-es világbajnokságon – Fotó: Franck Fie / AFP

Az ügy kirobbanása után Benzema és Valbuena is elvesztette helyét a francia válogatottban. A 37 éves Valbuena jelenleg a görög Olimpiakosz játékosa, 2015 óta nem játszott a francia válogatottban. A 33 éves Benzemát Didier Deschamps szövetségi kapitány többévnyi mellőzés után idén tavasszal újra behívta a válogatottba, és a nyári Európa-bajnokságon is tagja volt a francia keretnek. A tornán négy gólt szerzett.