Két héttel a kézi-vb előtt lemondta a válogatott szereplését Tomori Zsuzsanna

2021. november 17. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Bő két héttel a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság kezdete előtt kiderült, hogy a magyar válogatott nem számíthat majd veterán jobbátlövőjére, Tomori Zsuzsannára, a játékos ugyanis jelezte a szövetségnek, hogy nem vesz majd részt a tornán – írja honlapján a Magyar Kézilabda Szövetség.

Kirsner Erika, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke elmondta, sajnálják, hogy a játékos éppen két héttel a torna rajtja előtt jutott erre az elhatározásra, és hozzátette, hogy remélik, nyomós oka van erre. Mint mondta, természetesen az új olimpiai ciklus első világversenyén nélküle is az a célja a csapatnak, hogy minél eredményesebben szerepeljen, és elkezdje az építkezést a párizsi ötkarikás játékokra, illetve a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

A közlemény címe alapján egyébként akár arra is lehetett volna következtetni, hogy Tomori végleg lemondta a válogatottságot, és nem is szerepel többet a magyar csapatban, ezért megkérdeztük az MKSZ-t, hogy pontosan mi a helyzet. Mint írták, erről nincs szó, Tomori Zsuzsanna döntését közlése szerint a világbajnokságra vonatkozóan hozta meg.

A magyar válogatott hétfőn kezdi meg a felkészülést, majd jövő csütörtökön útra kel a franciaországi felkészülési találkozókra, illetve a spanyolországi világbajnokságra. A válogatott november 26-án, majd 28-án játszik a franciákkal, a december 2-án kezdődő vb-n pedig az E csoportban szerepel majd, ahol Németországgal, Csehországgal és Szlovákiával játszanak majd. A középdöntőbe innen az első három helyezett jut tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!