Ismét elkapta a koronavírust Milák Kristóf

2021. november 16. – 17:58

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív lett Milák Kristóf koronavírustesztje, másodszorra kapta el a fertőzést az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó – írja a Nemzeti Sport.

Az úszót a kazanyi rövid pályás kontinensviadalról hazatérve tesztelték múlt csütörtökön, most a tíznapos karanténját tölti. A lap szerint ezek után már biztos, hogy nem fog tudni rajtkőre lépni december 16-án és 21-én a rövid pályás világbajnokságon Abu-Dzabiban.

„Kristóf nem volt boldog, amikor megtudta a teszt eredményét, de talán ez érthető is. Az viszont örömteli, hogy tünetei nincsenek. A karantén letelte után kardiológiai vizsgálat vár rá, s ha mindent rendben találnak, szép lassan visszatérhet az uszodába” – mondta edzője, Virth Balázs.

Milák 2020 szeptemberében kapta el a koronavírust először, négy hét után kezdhetett el megint edzeni, de még hetekkel később is furcsa fáradtságot érzett. Akkori edzője szerint nemcsak testileg, hanem lelkileg is padlóra küldte a betegség. Ettől függetlenül a 2020-as decemberi országos bajnokságon második lett 50 és 200 méter pillangón is.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass