Ismét elkapta a koronavírust Milák Kristóf

2021. november 16. – 17:58

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív lett Milák Kristóf koronavírustesztje, másodszorra kapta el a fertőzést az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó – írja a Nemzeti Sport.

Az úszót a kazanyi rövid pályás kontinensviadalról hazatérve tesztelték múlt csütörtökön, most a tíznapos karanténját tölti. A lap szerint ezek után már biztos, hogy nem fog tudni rajtkőre lépni december 16-án és 21-én a rövid pályás világbajnokságon Abu-Dzabiban.

„Kristóf nem volt boldog, amikor megtudta a teszt eredményét, de talán ez érthető is. Az viszont örömteli, hogy tünetei nincsenek. A karantén letelte után kardiológiai vizsgálat vár rá, s ha mindent rendben találnak, szép lassan visszatérhet az uszodába” – mondta edzője, Virth Balázs.

Milák 2020 szeptemberében kapta el a koronavírust először, négy hét után kezdhetett el megint edzeni, de még hetekkel később is furcsa fáradtságot érzett. Akkori edzője szerint nemcsak testileg, hanem lelkileg is padlóra küldte a betegség. Ettől függetlenül a 2020-as decemberi országos bajnokságon második lett 50 és 200 méter pillangón is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!