Milák Kristóf mentálisan is padlóra került a koronavírus-fertőzése miatt

2020. november 26. – 14:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Edzője, Selmeci Attila szerint Milák Kristóf világbajnok úszó mentálisan a padlón volt, miután megfertőződött a koronavírussal.

„Fizikálisan legyengült, és mentálisan is padlón volt, nehezen állt vissza a munkába” – nyilatkozta az edző az M4 Sport Sporthíradóban.

Milák szeptember végén fertőződött meg, utána négy hetet pihent. Nemrég kezdte el újra az edzéseket. Hétfőn egy orvosi vizsgálat mindent rendben talált nála, így újra a megszokott terhelést kaphatja az úszó.

„Nehéz időszakon vagyunk túl, de már sokkal jobban van, mint korábban” – mondta Selmeci.

Az edző azt mondta, Milák nagyon szeretett volna indulni a Nemzetközi Úszóliga (ISL) legutóbbi idényében – amit október közepétől múlt vasárnapig a Duna Arénában rendeztek –, mert akkor tud igazán jól teljesíteni, ha rendszeresen részt vehet nagy versenyeken, ahol komoly ellenfelekkel mérkőzhet.

Selmeci elárulta, hogy a világbajnok úszó a decemberi, kaposvári országos bajnokságon kevesebb számban indul, mint máskor. Mivel a felkészülése nem volt tökéletes, 50, 100 és 200 méter pillangón, illetve 50 és 100 gyorson, valamint 50 háton áll rajthoz. „Bízom a fantasztikus versenyzési képességében és győzni akarásában, illetve abban, hogy az országos bajnokság is segíteni fog, hogy mihamarabb folytathassuk a megszokott munkát.”

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!