Remek kezdés után 4-0-s futballgyőzelem San Marino ellen

2021. november 12. – 22:38

frissítve

Remek kezdés után 4-0-s futballgyőzelem San Marino ellen
Nego és Gazdag a magyar válogatott második gólját ünnepli, előbbi adta a gólpasszt – Fotó: Huszti István/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-s győzelemmel örvendeztette meg a Puskás Aréna 15 ezer fős közönségét a San Marino elleni világbajnoki selejtezőn. Idén utoljára láthattuk hazai pályán a csapatot, a sorozat Varsóban fejeződik be, a továbbjutásra már nincs esély, de egy szép búcsúra igen.

San Marino a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistájának utolsó, vagyis a 210. helyén áll, az idei selejtezősorozat első nyolc fordulójában a lengyeleknek gólt tudott rúgni, de eközben 38 gólt kaptak is. A két válogatott márciusi összecsapásán a mieink 3-0-ra nyertek idegenben. Itthon is egyesélyes, egykapuzós, jelentős magyar mezőnyfölényt hozó meccsre lehetett számítani, és azt is kaptuk.

Ha végig akarja nézni az eredmény alakulását, itt megteheti.

Az eredménynél is fontosabb volt a mutatott játék, az önbizalomszerzés és persze a közönség szórakoztatása. Marco Rossi a 3-4-3-as felállást választotta, Loic Nego játszott a középpálya jobb oldali részén, Schön Szabolcs a balon, Szalai Ádám volt a center, Szoboszlai Dominik mögötte kapott helyet. A kapitány már a találkozó előtt arról beszélt, hogy elkezdi a jövő csapatának felépítését már péntek este.

Mindjárt a hatodik percben megszületett az első magyar gól, Szoboszlai miután kihúzódott a jobb szélre, középre indult a labdával, és már a tizenhatoson belül helyezkedő Szalai Ádámmal kényszerítőzött. Miután visszakapta a labdát, egy leheletfinom csellel befűzte a védőjét, majd a blokkolni igyekvő másik védő lábai között rúgta el ütemtelenül a labdát, ami a háló bal oldalában kötött ki, nem volt esélye a hárításra a kapusnak. Szoboszlai napra pontosan egy év után talált be ismét a válogatottban, akkor Izlandnak lőtt utolsó perces, Eb-részvételt érő gólt.

Pár perccel később Botka beadása után Szalai elől mentettek a védők, Schön elé került a labda, aki jobbal lőtt kapura, de az olasz harmadosztályú Cesenában védő kapus, Benedettini nagy bravúrral lábbal védett.

A 22. percben Nego kapott kiváló indítást a jobb oldalon, befelé passzolt labdáját Gazdag Dániel azonnal ellőtte, és Benedettini kapus lábai között a kapuba ment. Az Amerikában légióskodó, az Eb-ről sérülése miatt távolmaradó Gazdagnak ez volt a második gólja a nemzeti csapatban. Szalai Ádámnak volt még egy lesről elért találata, egy fejese, de a félidőben az eredmény már nem változott.

A fordulás után a játék képe ugyanolyan maradt, nagy rohamokkal kezdett a magyar csapat, utána viszont döcögősebb lett a játékunk, bár Vécseinek volt egy erős lövése, ám a harmadik találat csak nem akart megszületni. Az újonc Kiss Tamás a szélről meglepő lövésre vállalkozott, amikor a beadás célszerűbb lett volna, annál is inkább, mert középen Szalai Ádám várta a labdát. Varga Kevin megpattanó labdáját is szögletre tolta Benedettini, a rivális legjobbja.

A 83. percig kellett várni a harmadik magyar találatra, Schafer labdaszerzése után Szoboszlaihoz passzolt, aki jobbal átvette a labdát, majd ballal elrúgta 20 méterről, és a labda a bal alsó sarokban landolt.

Szoboszlai duplázott – Fotó: Huszti István/Telex
Szoboszlai duplázott – Fotó: Huszti István/Telex

A 88. percben Vécsei Bálint 12 méterről vágta a kapuba a labdát, és ezzel beállította a végeredményt. A svájci kitérő után most a Fradiban futballozó Vécsei hét év után került vissza a csapatba.

A csoport másik két meccsén is sima győzelmek születtek. Az angolok egy félidő alatt ötöt rúgtak Albániának – ebből Harry Kane hármat vállalt, a harmadikat ollózva érte el –, ezzel erősítették meg első helyüket a csoportban, és San Marino ellen hétfőn formalitás lesz kivívniuk a vb-részvételt. A lengyelek úgy nyertek Andorrában, hogy már az első percben emberelőnybe kerültek, és az ötödik percben Lewandowski góljával már gólelőnybe is. Magyarországra hétfőn Lengyelország vár.

  • Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh, 85.), Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Schäfer, 56.), Vécsei, Schön (Varga K., 56.) – Gazdag (Kiss, 72.), Szoboszlai (Hahn, 85.) – Szalai Á.
  • San Marino: Benedettini – Battistini, Fabbri, Rossi (Zonzini, 70.), Grandoni (A. Golinucci, 60.) – F. Tomassini (D'Addario, 60.), Lunadei, E. Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (Hirsch, 36.) – Nanni (Vitaioli, 60.)
  • Eredmények: Magyarország – San Marino 4-0, Anglia – Albánia 5-0, Andorra – Lengyelország 1-4
  • A csoport állása: 1. Anglia 23 pont, 2. Lengyelország 20, 3. Albánia 15, 4. Magyarország 14, 5. Andorra 6, 6. San Marino 0.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!