Egy újabb magyar futballista iratkozott fel a Bundesliga góllövői közé

2021. november 6. – 19:29

Másolás

Vágólapra másolva

Először kapott értékelhető mennyiségű játékpercet Novothny Soma a Bundesligában, és ezt jól kihasználta a Bochum futballistája, hiszen meglőtte élete első gólját a német első osztályban.

Novothny az előző szezonban került a Bochumhoz, amely akkor még a másodosztályban játszott. A csapat kiharcolta a selejtezőt, amit aztán sikerrel megvívott, így az első osztályba került.

Ugyan már a 11. fordulóban járunk Novothny eddig nem sok lehetőséget kapott. A most szombati, Hoffenheim elleni meccs előtt csak kétszer léphetett pályára. Egyszer időhúzó cserének használták, gyakorlatilag labdához sem ért, majd múlt héten már hét perc játszott. Ehhez képest most nagyon korán állhatott be, a 64. percben küldték be Polter helyére. Novothny élt is a lehetőséggel, alig egy perccel később már betalált a hoffeinheimi kapuba. A magyar csatár egy hektikus akció végén fejelt 8 méterről a hálóba. Találatát először meg sem akarták adni, a partjelző is lest intett, de a videóbíró végül megadta a gólt. (A meccsről itt érhető el egy összefoglaló.)

Novothny Soma fejese bent van a hálóban a Bochum-Hoffenheim-meccsen – Fotó: dpa/AFP
Novothny Soma fejese bent van a hálóban a Bochum-Hoffenheim-meccsen – Fotó: dpa/AFP

A Bochum ezzel a góllal is győzött volna, de a 90+7. percben Pantovic a félpályán túlról szerzett egy újabb találatot. Jól kellett lőnie, de annyiban könnyű dolga volt, hogy a hoffenheimi szöglethez felfutó kapus még nem ért vissza, üres volt a kapu.

A mérkőzés másik furcsa jelenete volt, hogy kapus lőtt kapusnak 11-est. Ez büntetőpárbajokon kívül ritkán fordul elő. A bochumi Riemann végül nem talált be kollégájának.


A Sallai Rolandot térdsérülés miatt nélkülöző Freiburg 2-1-re kikapott a címvédő és éllovas Bayern München otthonában. A harmadik helyen álló vendégeknek ez volt a szezonbeli első kudarcuk, így már nincs veretlen csapat a Bundesliga mezőnyében. A Freiburg győzelemmel pontszámban utolérte volna a bajor együttest.

Bundesliga, 11. forduló:
Bayern München-SC Freiburg 2-1 (1-0)
VfL Wolfsburg-FC Augsburg 1-0 (1-0)
VfB Stuttgart-Arminia Bielefeld 0-1 (0-1)
VfL Bochum-TSG 1899 Hoffenheim 2-0 (0-0)
pénteken játszották:
FSV Mainz 05-Borussia Mönchengladbach 1-1 (0-1)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!